Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Črnina in srebro

Paolo Giordano
Črnina in srebro
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3751-1
Prevod Anita Jadrič
Urejanje Darja Marinšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
260 g
135 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
italijansko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

V mladi tričlanski družini, kjer se partnerja bolj kot otroku in drug drugemu posvečata vsak svojemu zasebnemu življenju, je osrednja figura hišna oskrbnica, gospa A. Vselej prisotna, skoraj čarobna sila, ki skrbi za gospodinjstvo, dom in sčasoma tudi za otroka, gospa A. upodablja številne vloge, ki so paru nedosegljive. Ona je varuhinja doma, zaščitnica njunega odnosa, tiha priča, ki s svojo prisotnostjo drži skupaj vso družino. Ko jo huda bolezen priklene na posteljo, v življenju mladega para zazeva velika praznina. V hišo se naseli osamljenost in zdi se, kakor da sta partnerja izgubila kompas, ki jima je doslej kazal pot. Njun odnos in njuna prihodnost se znajdeta na preizkušnji, ko se vloge zamenjajo in morata zdaj sama prevzeti skrb za gospo A.

Črnina in srebro je tretji roman italijanskega pisatelja Paola Giordana (1982), ki ga poznamo že po nagrajenem prvencu Samotnost praštevil in romanu Človeško telo.

Recenzija Bukla

Mladi italijanski doktor fizike, (rojen leta 1982) je že s prvencem Samotnost praštevil (2010) dosegel velikanski uspeh in med drugim navdušil tudi slovenske bralce, sledil mu je roman Človeško telo (2013). Zdaj je pred nami njegov tretji roman, literarno obdelan osnutek resnične zgodbe, ki bralce zapelje z neskončno milino, ki smo ji bili priča tudi v prvencu. Norina nosečnost se izkaže za nekoliko bolj problematično, kot je mladi par pričakoval, zato se odločita za dodatno pomoč v obliki gospe A. Redoljubna in vešča gospodinjskih opravil je priletna osamljena gospa v domu svojih delodajalcev vzpostavila nova pravila, ki so navkljub začetnemu negodovanju, skupaj z njo postala nepogrešljiva in tako je gospa A. v hiši ostala tudi po rojstvu malega Emanuela. Njena vsakodnevna tiha prisotnost je mlado družino ohranjala v ravnotežju in ji olajšala mnoge družinske zagate, ko pa jo je nepričakovana bolezen priklenila na posteljo se je pod njihovimi nogami sprožil nepričakovani plaz.

Renate Rugelj, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...