Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dekle s papirja

Guillaume Musso
Dekle s papirja
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-00-1636-6
Naslov izvirnika La fille de papier
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Maja Lihtenvalner
Urejanje Sabrina Žgajnar Meze

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
360 g
416 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
leposlovje > fantazijski roman
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Še do nedavnega je Tom Boyd veljal za enega najuspešnejših in najbolje prodajanih pisateljev. Vse v zvezi z njim in njegovo romanco s svetovno znano pianistko je budno spremljala tudi javnost. Ko pa je ljubezen ugasnila, se je Tom umaknil pred svetom in se začel vse bolj vdajati pijači in tabletam. Poleg vsega ga je zapustil še ustvarjalni navdih.

Neke noči pa se v njegovi hiši na vsem lepem pojavi gola in krasna neznanka. Trdi, da je Billie, junakinja iz njegovih slavnih zgodb, ki je padla v resničnost zaradi tiskarske napake v njegovi zadnji knjigi.

Naj se sliši še tako noro, Tom je vse bolj prepričan, da je Billie resnična osebnost. In potem mu ta ponudi še dogovor: če bo napisal naslednjo knjigo, se bo lahko vrnila v domišljijski svet, v zameno pa mu bo pomagala dobiti nazaj izgubljeno ljubezen ...

Recenzija Bukla

Guillaume Musso (1974) v zadnjem desetletju napiše približno po en roman letno in sodi med najbolj brane francoske pisatelje. Tako kot njegove prejšnje knjige se tudi Dekle s papirja ukvarja z romantičnimi hrepenenji, ki se jim na pot postavijo različne ovire, lahkotno romaneskno strukturo pa napoji z notranjimi boji glavnih likov. Tokrat nas vabi v svet uveljavljenega pisatelja Toma Boyda, ki se je ob prenehanju ljubezenskega razmerja s slavno pianistko umaknil v samoto in se vdal pogubnim razvadam. V stiski ga obišče Billie, glavna junakinja enega od njegovih romanov, ki pade iz domišljije v resničnost zaradi tiskarske napake. Njeno poslanstvo je navdahniti Toma za pisanje nove knjige, le na ta način naj bi si namreč povrnil upanje na ljubezen. Toda Billie morda ni to, za kar se izdaja.

Žiga Valetič, Bukla 84-85

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...