Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Deseteronočje

Helena Cestnik
Deseteronočje

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Sanje
Zbirka Sanje. Roman
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-274-199-0
Leto izdaje izvirnika 2013
Urejanje Tjaša Koprivec

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 13 cm
340 g
187 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Pisava Helene Cestnik nas obdarja z zlatimi sadovi. Njena govorica raste iz zastrtosti, a je v istem brezkrajno čista, jasna, neposredna. Trte, iz katerih pije, so neredko krvave – zavoljo Resnice, bolečine, a tudi lepote, v katero mehkó drega, kakor bi bila speča grmada. Bralci morajo pričeti brati njene jagode. Čim prej. Čemu? Ker je njena pisateljska pot bujna, neodkrita cesta. Ker je njen navdih žejni slap, ki pije iz osupljive tankočutnosti in literarnega daru.

V Deseteronočju odstre redko tkanino pripovedi duhovnika, ki si je žensko dovolil ljubiti bolj kot Boga; z globokimi očmi zre v gostoto, moč in jakost življenja, izprašuje posredništvo med institucijo in njenimi člani, meri bližino in oddaljenost in sveti v najintimnejše pribežališče razmišljujočih, strtih, ljubečih …

Recenzija Bukla

Deseteronočje je zgodba o ljubezni(h): prepovedani ljubezni duhovnika, ki je zaradi ljubljene ženske zapustil duhovniški poklic, neizživeti otroški ljubezni dveh junakov, ki šele v jeseni življenja dobi epilog, ter o ljubezni pripovedovalke, Helene Cestnik, sodobne Šeherezade, ki v desetih neprespanih nočeh niza njihove zgodbe. Pisateljica, učiteljica slovenščine, ki jo je bolezen spodbudila k začetku pisanja, tudi v peti knjigi bogati bralca z jezikom, polnim znanih, a redko uporabljanih slovenskih besed, in značilnim poetičnim slogom, v katerem se prepletajo dogajanje in miselni tokovi junakov. Poznavalka človeške duše ponudi bralcu rahločuten vpogled v usode, za katere se zdi, da so se zgodile čisto blizu nas.

Ajda Janovsky, Bukla 99

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...