Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dežela angelov

Poročilo
Matjaž Pikalo
Dežela angelov
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Nova slovenska knjiga
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-01-1602-8
Leto izdaje izvirnika 2011
Urejanje Nela Malečkar

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21,5 x 13,5 cm
270 g
197 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Z Deželo angelov - lahko bi mu rekli postmodernistični roman, kajti gre za poročilo, ki ga je napisal nekdo drug - se Matjaž Pikalo vrača na star teren, le da svet, ki ga opisuje tokrat, ni več tako nedolžen in naiven, kot je bil v njegovem prvencu Modri e. Spretno nizanje prizorov iz slovenske družbenopolitične preteklosti in realnosti je mogoče brati tudi kot napeto ljubezensko zgodbo, začinjeno s spletkami in obračunavanji, kot večplastno postmodernistično poigravanje z literarnimi teksti ali pa kot zrcalo slovenske družbe in njenih strahov iz bližnje zgodovine.

Želel sem si, da bi zapustil oba - sebe in Boga. Le tako bi lahko bil od nekoga drugega. Od tistega, ki ga ljubim bolj kot sebe, bolj kot Boga. Tako pa sem ljubil le še Njo. Potem bi dosegel popolnost. Bil bi resničen jaz in nobena bolečina več  ne bi mogla priti vame. Temu sem se hotel ves predati. Tudi če bi zapustil še svet. Samo da bi živel v ljubezni, da bi živel v edinosti. Zakaj potem bi živel tudi v večnosti, pa čeprav bi bil mrtev.

Recenzija Bukla

Pronicljivi profesor filozofije in njegov mladi pomočnik (ki v spomin prikličeta Viljema in Adsona iz Ecovega Imena rože) se po naročilu iz Vatikana odpravita v slovenski benediktinski samostan, kjer naj bi prevzela skrivnostni rokopis. Izkaže se, da njuna naloga še zdaleč ni lahka, saj se zapleteta v vrtinec ljubezni, pa tudi spletk in obračunavanj med vaščani, na ozadju katerih se razkriva slovenska družbenopolitična preteklost v času, ko se je Jugoslavija vse bolj bližala nezadržnemu koncu, iz omar pa so začeli padati njeni okostnjaki.

Kristina Sluga, Bukla 74-75

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...