Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dnevnik angela varuha

Carolyn Jess-Cooke
Dnevnik angela varuha
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-00-1471-3
Naslov izvirnika The Guardian Angel's Journal
Leto izdaje izvirnika 2011
Ilustracije Carolyn Jess-Cooke
Prevod Petra Berlot Kužner
Urejanje Sandra Stevanovič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 13 cm
280 g
320 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
irsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Roman raziskuje pomen usode, eksistence svobodne volje in posledice vsake odločitve – to je moderna basen, ki nas opominja, da nismo sami.«
Booklist

Ko Margot pri svojih 42 umre, je poslana nazaj na Zemljo kot angel varuh, da bi varovala samo sebe! Prisiljena je znova podoživeti svoje življenje. Spremljati mora vse svoje napake in obžalovanja, opazovati mora sleparjenje usode in uničujočo svobodno voljo.
Ker pa ima zdaj moč angela, se odloči, da bo spremenila potek življenja in s tem preprečila prezgodnjo smrt. Najbolj od vsega pa si želi, da bi razumela razloge, ki so njenega najstniškega sina pripeljali do tega, da je zašel v kriminal. Pogodi se z demonom – svoje mesto v nebesih bo zamenjala za priložnost, da reši svojega sina. A spremembe, ki jih povzroči, se razvijejo v posledice, ki jih ni mogel pričakovati nihče …

Avtorica v odličnem liričnem prvencu premeteno uporabi spiritualni svet kot prizmo človeške narave. Intriganten in vizualno bogat roman, ki se premika skozi globine človečnosti in labirint spiritualnega sveta, poziva bralca, da razmisli o tem, kaj bi spremenil v svojem življenju.

Carolyn Jess-Cooke je avtorica nagrajene pesniške zbirke Inroads, napisala pa je tudi več študij o filmu in Shakespearu. Dnevnik angela varuha so prevedli že v več kot 20 jezikov.

Recenzija Bukla

Margotino življenje je bilo vse prej kot svetniško, a se kljub temu po smrti znajde v vlogi angela varuha. Izkaže se, da to ni tako čudovito, kot se nemara zdi – v varstvo ji je namreč dodeljen njen zemeljski jaz, s katerim bo morala skupaj še enkrat podoživljati grozote in zlorabe, ki so se ji zgodile za časa življenja. Carolyn Jess-Cooke opozarja, da življenje ni le črno ali belo in da imajo zla dejanja in slabe odločitve pogosto korenine v tragičnih dogodkih človekove preteklosti. Dnevnik angela varuha je ganljiva pripoved, ki prikliče solze v oči.

Ajda Janovsky, Bukla 82-83

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...