Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dobro se imamo

Arno Geiger
Dobro se imamo
16,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Litera
Zbirka Babilon
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-6604-55-0
Prevod Štefan Vevar
Spremna beseda Štefan Vevar

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 14,5 cm
348 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
avstrijsko leposlovje

Založnik o knjigi

Avstrijski pisatelj Arno Geiger si je z romanom Es geht uns gut leta 2005 kot prvi prislužil prestižno nagrado za roman leta, napisan v nemškem jeziku. Es geht uns gut je družinska kronika, saga takorekoč, ki zajame šestdeset let avstrijske zgodovine. Protagonist romana Philipp Erlach ni nikoli razmišljal, kaj naj bi pomenilo, da nas mrtvi preživijo. Ko pa podeduje vilo svoje stare mame v dunajskem predmestju, podeduje z njo tudi zgodbo: ljubezensko, smrtno, vsakodnevno zgodbo o nemočeh in nesporazumih. Arno Geiger skozi družinsko sago pripoveduje zgodbo tragičnega in komičnega stoletja in dokazuje, da tradicionalni žanri niso preživeti, če jim seveda znamo dati nove poudarke.

Recenzija Bukla

Roman avstrijskega pisatelja, ki si je leta 2005 kot prvi prislužil nagrado za roman leta, napisan v nemškem jeziku. Živopisna družinska kronika, precejena skozi nenavaden avtorjev postopek, s katerim pisatelj obdela osem časovnih postaj v življenju neke družine med letoma 1938 in 1989, ki jih cepi s trinajstimi dnevi najmlajšega junaka. Protagonist romana je Philipp Erlach, ki se s preteklostjo sooči ob podedovani vili, s katero dobi tudi zgodbo družine, prek katere ugledamo ključne avstrijske trenutke dvajsetega stoletja.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...