Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dolga pot navzdol

Nick Hornby
Dolga pot navzdol

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Obzorja
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-230-441-6
Naslov izvirnika A Long way Down
Leto izdaje izvirnika 2005
Prevod Sonja Berce

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 14 cm
370 g
246 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Martin Sharp, bivši zvezdnik, si je z lahkomiselnimi dejanji uničil kariero in družino. Nekega večera se odloči končati življenje. Odpravi se na vrh londonske stolpnice Topper"s house, vendar se z enakimi nameni na vrhu znajdejo tudi razočarana gospodinja Maureen, hčerka znanega politika Jess in raznašalec piz J. J.

Nick Hornby je knjigo Dolga pot navzdol napisal kot črno komedijo in je pri bralcih naletela na dober odziv. Pisatelj poudarja, da je tolažbo v zgodbi moč najti v tem, da so akterji na začetku na najnižji točki, vse, kar pride za tem, pa je postopno pot do nekakšnega razsvetljenja in osvoboditve.

Recenzija Bukla

Angleškega pisatelja Nicka Hornbyja (1957) v slovenščini že dobro poznamo po njegovih – tudi ekraniziranih – romanih, kot so Zvestoba do groba in Vse o fantu, lani pa je bil filmsko prirejen tudi pričujoči roman, ki ga je Hornby sicer napisal že leta 2005. Pisan v štirih prvih osebah in v obliki črne komedije je s svojo živahno humanistično noto naletel na dober odziv. Glavni junaki so bivši zvezdnik Martin Sharp (upodobil ga je Pierce Brosnan), nad vsem razočarana gospodinja Maureen (odigrala jo je Toni Collette), raznašalec pizz JJ in hčerka znanega politika Jess, ki se na silvestrovo znajdejo na vrhu londonske stolpnice Topper\\'s House, da bi se vrgli z nje in tako končali svoje življenje. Srečanje četverice pa v vsakem od njih nekaj premakne, drug v drugem najdejo komplementarne duše in med njimi se vzpostavi razmerje nekakšne nadomestne družine, ki je prvi korak na njihovi poti v boljše življenje.

Samo Rugelj, Bukla 107-108

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...