Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Drevo glasov

Miha Mazzini
Drevo glasov

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Zbirka Romani Grlica
Leto izdaje 2005
ISBN 961-6501-97-6
Ilustracije Mojca Sekulič Fo

Tehnične lastnosti
mehka vezava
151 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Recenzija Bukla

Bukla: Čarovnica v romanu pravi, da je modrost življenja razlikovanje med spremenljivimi rečmi in tistimi, ki jih moramo sprejeti. V romanu vas napadejo prodajalci. Ali lahko svet, ki le prodaja in kupuje spremenimo ali ga moramo sprejeti?
Miha Mazzini: Tole je bilo eno od osnovnih izhodišč: zgodba, delno tudi pravljica, v skrajno skomercializiranem svetu, kjer vse poteka prek trgovanja. Ko junakinja hoče zastonj posredovati dragoceno informacijo, ugotovi, da je nihče ne posluša, ker jo ponuja zastonj. Šele, ko postavi visoko ceno, jo resno upoštevajo. Gotovo ste že bili na kakem seminarju, kjer ste ugotovili to presenetljivo dejstvo: kimate, ker ste tisti vroči zrak drago plačali. Če bi vam kdo zastonj tvezil take puhlice, bi ga zbrcali in nagnali. O tem, kaj lahko ukrenemo v takem svetu, pa se ukvarja roman za odrasle, ki ga še pišem v glavi.
Bukla: Kakšno vlogo je imela Vaša hči pri nastajanju tega romana glede na to, da je glavna junakinja 11-letno dekle?
Miha Mazzini: Heh, smešno: prvo verzijo tega romana sem napisal, ko je bila starejša hčerka stara 11, od tega pa je že desetletje. Nisem bil zadovoljen, premetaval sem zadeve v glavi in sedaj, se mi zdi, se je poklopilo. Bolje pozno kot nikoli.

Goran Vojnović

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...