Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Druga roka

Chris Cleave
Druga roka
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-01-1734-6
Naslov izvirnika The Other Hand
Leto izdaje izvirnika 2008
Prevod Miha Avanzo
Urejanje Andrej Koritnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
14,5 x 20,5 cm
570 g
361 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Druga roka je izjemno, šokantno in zelo pretresljivo delo«. (Independent) Pripoveduje o šestnajstletni nigerijski deklici Čebelici, ki čaka na izgon iz Velike Britanije. Usodni dogodek v preteklosti je za vedno povezal njeno življenje z uspešno urednico modne revije Sarah, njenim možem Andrewom in sinom Charliejem v netopirski Batmanovi opravi. S svojo zgodbo pretrese vsakogar, ki se še trudi uravnavati kompas v vrtincih in protislovjih sodobnega sveta po srcu in vesti.

Angleški publicist in pisatelj Chris Cleave (1973), ki je otroštvo preživel v zahodni Afriki, je leta 2008 s tem romanom opozoril nase. Druga roka je zgodba o nigerijski deklici v Veliki Britaniji. Knjiga je bila nominirana za ugledno literarno nagrado Costa Award, navdušila pa je kritike in bralce po vsem svetu. V ZDA je roman izšel z naslovom Čebelica.Recenzija Bukla

Angleški publicist, ki je zgodnje otroštvo preživel v zahodni Afriki in delal tudi v begunskem centru, je navdih za svoj drugi roman našel v resničnih dogodkih, ki so leta 2005 pretresli angleško javnost. Nekega afriškega azilanta in njegovega sina so po štirih letih bivanja v azilu želeli vrniti v njuno domovino, pa je oče v noči pred deportiranjem storil samomor in tako vsaj začasno rešil sinovo prihodnost. Tragedija je bila hud udarec za Veliko Britanijo, ki je zelo ponosna na tradicijo zagotavljanja varnega zatočišča za vse preganjane ljudi. V pričujočem romanu izmenično sledimo prvoosebni pripovedi dveh ženskih likov, ki izhajata iz različnih okolij in kažeta na izrazit dualizem današnjega sveta. Šestnajstletna nigerijska sirota s psevdonimom Čebelica (Little Bee – pod tem naslovom je roman izšel tudi v Ameriki) je usodno povezana z uspešno angleško modno novinarko Sarah, njenim možem Andrewom in štiriletnim sinom Charlijem. Po dveh letih bivanja v nastanitvenem centru za begunce Čebelica pobegne in se odloči poiskati zakonca, ki sta zanjo edina znana človeka v tujem svetu. In tako pademo v čustven vrtiljak zakonske nezvestobe, razočaranj in neprijetnih spominov, ki Andrewa zlomijo, Sarah pa se odloči pomagati Čebelici. Ganljiva zgodba o pogumnih ženskah.

Renate Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...