Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Egosurfing

Llucia Ramis
Egosurfing
28,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-00-1590-1
Naslov izvirnika Egosurfing
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Veronika Rot
Urejanje Mojca Benedičič

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 13 cm
350 g
313 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
špansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Termin egosurfing opisuje iskanje informacij o samem sebipo internetu. Namen tega iskanja je, da bi samemu sebi dokazali,da nismo anonimni. Če se najdemo na internetu, najdemo dokaz,da živimo. Če ne obstajamo v virtualnem svetu, smo nepomembni.Če nas ni na internetu, je skoraj tako, kot da nas tudi v resnicine bi bilo. Dejstvo pa je, da si želimo biti. Čisto vsi si želimo bitiprotagonisti. Naš protagonizem pa ima dve plati: ekshibicionizemin voajerstvo. Llucia Ramis tako s svojim romanom EGOSURFING pokaže na hibe sodobne družbe v razvitem svetu, na vedno
večjo egocentričnost, individualizem in odtujenost med ljudmi.In nas sprašuje: smo postali odvisni od novodobnih tehnologijkomunikacije? Zakaj se zatekamo v virtualna prijateljstva,instant zveze in bežimo pred trajnejšimi čustvi?

Nič hudega slutečemu sprehajalcu na glavo pade vreča smeti.Dogodku je priča televizijska novinarka, ki ga v hipu spremeniv senzacionalno novico ter "skoraj umora iz malomarnosti" obtožianonimno pisateljico knjig za samopomoč.

Ta je v stavnovanju, od koder je nekdo odvrgel vrečo smeti, živela pred dvanajstimi leti, ko je bila brucka, in se iz njega odselila po smrti fanta, ki jo je razdevičil. Po krivem obtožena protagonistka naveže stik s poškodovanim fantom in tudi z nesramno novinarko. Teo je nesrečna figura, ki ga bivše dekle obtožuje nasilja in ki si želi iskrenega prijateljstva z domnevno povzročiteljico svoje nesreče. Ona pa se spoprijatelji z novinarko Rut, ki jo povleče v svet visoke in izumetničene barcelonske družbe.

Llucia Ramis (1977) je pisateljica in novinarka. Njen prvi roman je z iskrivostjo in svežino naredil vtis na kritike in bralce, za svoj drugi roman Egosurfing je leta 2010 prejela katalonsko literarno nagrado Josep Pla.

Recenzija Bukla

Obdobje prevlade rumenega tiska in tabloidizacije javnega življenja, socialna omrežja, ki opredeljujejo posameznika in vplivajo na njegov status in samopodobo (»če me ni na spletu, me ni«), vsesplošna odtujenost in samozagledanost, to so glavne teme tega sodobnega in nagrajenega španskega romana, ki je izšel pred dvema letoma. Egosurfing vzleti v trenutku, ko uličnemu sprehajalcu po naključju pade na glavo vreča smeti, dogodku pa je priča tudi televizijska novinarka. Ta iz banalnega dogodka poskusi skonstruirati senzacionalnistično novico, zgodbi pa da pospešek dejstvo, da je v vreči za smeti tudi položnica z imenom pisateljice priročnikov za samopomoč. Usode vpletenih se tako začenjajo prepletati na nenavadne načine, ki jim kar ni videti konca. Razgiban roman z urbanim mediteranskim literarnim melosom.

Samo Rugelj, Bukla 81

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...