Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Einsteinove sanje

Alan Lightman
Einsteinove sanje
9,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961241-514-3
Naslov izvirnika Einstein's Dreams
Prevod Anuša Trunkelj
Urejanje Bronislava Aubelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12 cm
130 g
112 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Deset minut čez šesto, sodeč po nevidni uri na steni. Minuto za minuto dobivajo obliko vedno novi predmeti. V medli svetlobi jutra se mlad patentni uradnik, z glavo, sklonjeno nad pisalno mizo, preteguje na svojem stolu. Že nekaj mesecev je mnogokrat sanjal o času. Njegove sanje so se polastile njegovih raziskav. A sanj je konec. Med številnimi možnimi svojstvi časa, ki si jih je zamislil v nič manj številnih nočeh, se mu zdi eno posebej mikavno. Saj ne, da druga niso možna. Druga bi nemara lahko obstajala v drugih svetovih.
Patentni uradnik ni nihče drug kot Albert Einstein. V svojih sanjah si zamišlja nove svetove, v katerih je čas bodisi krog bodisi teče nazaj, se na visokih nadmorskih višinah upočasni ali pretvori v slavčka.

Recenzija Bukla

Ameriški znanstvenik Alan Lightman (1948) se odlikuje tako v naravoslovnih znanostih kot v humanistiki. Oboje je prepričljivo združil v pričujoči knjigi kratkih zgodb o času, ki jih okvirjajo uvod, trije interludiji in zaključek. Vsaka od zgodb je pravzaprav del sanj utemeljitelja teorije relativnosti Alberta Einsteina, njihovo dogajanje pa je postavljeno v leto 1905, ko se je Einstein ukvarjal s to teorijo, saj obravnavajo čas v vseh možnih realnih in tudi fantazijskih oblikah. Gre torej za nekakšno simbiozo fizike in filozofije, ki bralcem domiselno predstavlja vzajemni odnos med človekom in časom.

Jure Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...