Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Enajst minut

Paulo Coelho
Enajst minut

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba V. B. Z.
Zbirka Izbrana dela Paula Coelha
Leto izdaje 2003
ISBN 961-6468-05-7

Tehnične lastnosti
trda vezava
232 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
južnoameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pred leti sem bil očaran nad Rimljanko Alberta Moravie. Sem že mislil, da sem v literarnem smislu na temo prostitucije potešen, pa mi pride v roke (je že moral, a ne) Coelho. Resnici na ljubo sem ga že zdavnaj odpisal in sam hudič je hotel, da sem oni dan odprl Enajst minut, ki so se raztegnile na nekaj naslednjih ur, ko knjige nisem mogel spustiti iz rok. Pa kako mu to uspe, se sprašujem. Mojstrsko napisana zgodba, menda biografija neke lepe Brazilke, ki zbeži v obljubljeno Evropo iskat srečo, sebe, lepšo prihodnost. Precej drznih misli o ženski spolnosti, totalno raziskovanje meja čutnosti. Saj res, Maria je v Švici prostitutka za premožne gospode, ki ob delovnih dolžnostih veliko razmišlja, se izobražuje, celo filozofira in piše umetelen dnevnik. OK. Nič hudega. Njeno raziskovanje je magično. Pazite! Čudovit priročnik, če se komu zdi, da nam je za tistih enajst minut, kolikor naj bi trajal čisti seks, naloženega preveč bremena in samoizpraševanja ter podobne navlake. Maria je bila pametna punca in si je našla potrebne odgovore. No, seveda, našla je tudi ljubezen. In vse stvarstvo je bilo nagnjeno k temu, da se ji uresničijo življenjske sanje. Vem, to je že iz druge knjige, a je dobra finta, ki vžge več kot enkrat.

Recenzija Bukla

Naivna sedemnajstletna deklica Marija, razočarana nad prvo ljubeznijo, po spletu naključij spozna švicarskega poslovneža, ki jo s prevaro iz revnega Ria de Janeira odpelje v Švico, kjer mora s plesom v nočnem klubu služiti denar. Prikaz skritih strani spolnih užitkov brez ljubezni in pisateljevo povabilo k iskanju razlike med ljubeznijo in spolnostjo temelji na resnični zgodbi.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...