Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Erotične zgodbe pandžabskih vdov

Balli Kaur Jaswal
Erotične zgodbe pandžabskih vdov
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3698-2
Naslov izvirnika Erotic stories for Punjabi widows
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Mateja Malnar Štembal
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
320 g
355 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
singapursko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Vsaka ženska ima skrivno življenje ...
Niki, hčerka indijskih priseljencev, želi živeti neodvisno, moderno življenje, ki pa njenim staršem in tudi sestri povzroča kar nekaj sivih las.Zaradi očetove smrti družina zaide v rahle finančne težave, Niki pa še pred tem sprejme vodenje tečaja ‘ustvarjalnega pisanja’v sikhovskem lokalnem združenju, v srcu londonske tesno povezane pandžabske skupnosti.Tečajnice, zelo tradicionalne sikhovske vdove, pričakujejo učenje angleščine, ne pa učenje pisanja kratkih zgodb. Ko ena od njih po naključju najde knjigo z erotično vsebino in delček nje deli z drugimi, Niki spozna, da se pod njihovimi belimi okrasnimi šali skriva pravo bogastvo dolgo zatrtih fantazij in spominov.V želji, da bi te preproste ženske osvobodila vseh spon, jih uči, kako izraziti neizpovedane zgodbe in kako izraziti ustvarjalnost na najbolj nepričakovan in vznemirljiv način.Tečajnic je vedno več, nad njimi pa ves čas visi strah pred Brati, samooklicano ‘moralno policijo’pandžabske skupnosti. Če ti izvedo za škandalozne zgodbe, ki tlijo pod površjem v tisti navidezno močno tradicionalni in povezani skupnosti ...

Recenzija Bukla

Kdo pravi, da so indijske žene v svojih razmišljanjih tradicionalne in da se pod njihovimi zamotanimi šali ter sariji skrivajo sramežljivost, vdanost v usodo ali zdolgočasenost?! Tudi še ne dvajsetletna Niki, v Londonu živeča potomka indijskih staršev, se, potem ko začne po spletu okoliščin na področju indijskega templja voditi tečaj pisanja zgodb, zave, da smo ljudje vse prepogosto polni predsodkov. V družbi pandžabskih vdov, živečih v tipični indijski soseski zahodnega Londona, začne spoznavati lepoto domišljije, ki marsikateri od njenih tečajnic, osmišlja vsakdanjik in jo rešuje pred bremenom tradicije in vere. Ure kreativnega pisanja kar na lepem presežejo svoj temeljni namen in nenačrtovano rešujejo življenje vdovam pa tudi njihovi mladi mentorici Niki ... Čutno in čust veno branje o dveh navidezno različnih svetovih, ki jima je skupno hrepenenje po bližini in ljubezni.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...