Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Eu-ropa
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Libro
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-91866-2-6

Tehnične lastnosti
trda vezava
110 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Zuzanna Kraskova nas v svojem letošnjem delu (leta 2005 je izdala dramo »V senci esenc« in leta 2006 zbirki kratke proze »Le-bdenje in »sencEsenc«) popelje v bivanjsko zgodbo Kisme, navdušenega ribiča z okrepljeno intuicijo, ki svet okoli sebe dojema poglobljeno in brezkompromisno. Avtorica med vrsticami izpostavlja vprašanje, kaj pomeni biti prebivalec Evrope iz socialnega, družbeno angažiranega, psihološkega in intimnega vidika. »Prebudil se je iz sanj, prepoten in čemeren. Sanjal je, da se za njim skozi življenje plazijo težke stvari in da ne more umreti, ker vsrkava žalost umrlih. Mogoče tudi živečih, ni vedel, ker je komaj čakal, da se prebudi..«

Recenzija Bukla

Zuzanna Kraskova nas v letošnjem delu (predlani je izdala dramo »V senci esenc« in lani zbirki kratke proze »Le-bdenje in »sencEsenc«) popelje v bivanjsko zgodbo Kisme, ribiča z okrepljeno intuicijo, ki svet okoli sebe dojema poglobljeno in brezkompromisno. Skozi vzporedno pripoved se razkrije tragična zgodba iz Kismove preteklosti, ko sta z ženo Hano med prebegom naletela na skupino tihotapcev in trgovcev z organi. Bralec počasi spoznava razloge za Kismovo vztrajno odhajanje k reki, ki zanj postane hram miru, ki ga občasno zmotijo drugi ribiči.

Ana Rozman

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...