Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Evnuhova senca

Jaume Cabré
Evnuhova senca
39,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Študentska založba
Zbirka Beletrina
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-242-091-8
Prevod Simona Škrabec
Spremna beseda Simona Škrabec

Tehnične lastnosti
trda vezava
489 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
špansko leposlovje

Povej naprej

Recenzija Bukla

Za tega katalonskega avtorja velja trditev, da se pravo pisateljevo mojstrstvo lahko pokaže v različnih oblikah izražanja. Profesor jezikoslovja in književnosti je zelo uspešno deloval kot pisec televizijskih scenarijev, hkrati pa se je občinstvu predstavljal z dramskimi besedili in teoretičnimi razmišljanji o literaturi. Sam meni, da \"mora biti dober profesor nekdo, ki dvomi in poleg tega, da uči neka dejstva, mora biti sposoben prenesti učencem tudi svoje strasti\". Svojo pot proti vrhu literature je začel leta 1991 z romanom Gospoda, kmalu za njim je izšla trilogija Knjiga o mestu Feixes in roman Evnuhova senca (1996), sledila je kratka proza Zimsko potovanje (2001) in roman Šumenje Pamana (2004).
V odličnem prevodu dr. Simone Škrabec, Ribničanke, ki živi v Barceloni, se Cabré z Evnuhovo senco prvič predstavlja slovenskim bralcem. Bistvena sestavina te dvestoletne kronike rodbine Gensanovih je iskanje korenin, poskus ohranitve družine, čeprav sta njena edina živeča člana srednjeletni ugledni literarni kritik Miquel Gensana, ki je očitno jalov, in njegov umetniški homoseksualni stric Maurici. Prizorišče romana je Katalonija, ki si v letih po Frankovi vladavini poskuša zaceliti rane, kot rdeča nit se skozi roman vleče tudi pripoved o izgubljeni ljubezni, saj se glavni junak, ni sposoben sporazumevati z ženskim svetom. Pomembno mesto pa ima tudi glasba, saj je zgodba razdeljena na dva dela in štiri stavke in tako posnema zgradbo violinskega koncerta.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...