Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Francoski roman

Frédéric Beigbeder
Francoski roman
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Vale-Novak
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-259-085-7
Prevod Veronika Novak
Urejanje Katja Jenčič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 12,5 cm
240 g
201 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Frédéric Beigbeder se je rodil leta 1965 v Neuilly-sur-Seine. Kot pisatelj je zaslovel s škandalozno satiro 2.999 SIT, ki se neusmiljeno norčuje iz oglaševanja, navdušil pa je tudi s pretresljivo pripovedjo o dogajanju v restavraciji na vrhu newyorškega Svetovnega trgovinskega centra 11. septembra 2001, Windows on the World.

Francoski roman, najnovejše literarno delo tega kontroverznega pisatelja, literarnega kritika, oglaševalca in televizijskega voditelja, je pripoved o pisateljevi družini, a obenem tudi razmislek o francoskem višjem sloju v dvajsetem stoletju, univerzalna analiza francoske družbe, s katero dokazuje, da je literarno in idejno dozorel. Francoski roman je zagotovo njegovo najbolj poglobljeno delo doslej, s katerim je prepričal ne le bralce, temveč tudi kritike. Leta 2009 je zanj prejel ugledno literarno nagrado Renaudot.

Recenzija Bukla

Kontroverzni pisatelj, razvpiti oglaševalec in televizijski voditelj je po prvi knjižni uspešnici 2.999 SIT (2003), v kateri se je neusmiljeno norčeval iz oglaševalske branže, po pretresljivi zgodbi o dogodkih usodnega 11. septembra (Windows of the World, 2004) in ljubezenskem romanu Ljubezen traja tri leta (2006) zaplul v zelo osebne literarne vode. Bralcem je v Francoskem romanu razkril svoje najbolj temne misli, občutke in skoraj pozabljene spomine in nastala je intimna zgodba o pisateljevi družini, ki je prerasla okvirje klasične biografije in leta 2009 dobila tudi ugledno literarno nagrado Renaudot. Ob koncu je avtor zapisal: »Kar sem pripovedoval tukaj, ni nujno resnica, temveč otroštvo, kakor sem ga dojemal in postopoma rekonstruiral. Vsak ima drugačne spomine.«

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...