Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gabriela

Družinske večernice knj. 76
Ivana Vatovec
Gabriela
21,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mohorjeva Celovec
Zbirka Družinske večernice
Leto izdaje 2019
ISBN 978-3-7086-1044-3
Urejanje Adrian Kert

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 13 cm
280 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Roman govori o času pred in med drugo svetovno vojno, ter o povojnem času. Glavna junakinja Gabriela se je med vojno zaljubila v italijanskega vojaka Pepina, s katerim sta se zaročila, obljubil ji je, da ji bo pisal in se po vojni vrnil po njo. Pisal ji je, a pisem ni nikoli dobila, ker jih je užaljena poštna uslužbenka zadržala. V prepričanju, da jo je njen izvoljenec pozabil, se je spustila v zakon, ki to sploh ni bil, in preživela smrt moža in sina.
Pri svojih 70. letih je izvedela za pisma in šla v Italijo iskat svojega Pepina.

Recenzija Bukla

Roman dokazuje, da lahko življenje prinese osupljivejše zaplete, kot jih lahko pričara pisateljska domišljija. Taka je resnična zgodba ženske – avtorica ji je dala ime Gabriela –, ki je med zadnjo vojno in po njej prestala veliko gorja. Maščevalni sosed je zakrivil smrt njenega očeta, ona pa se je zaljubila v italijanskega vojaka Pepina, ki ji je obljubil, da pride po vojni ponjo. Gabriela pa pisem ni dobila, ker jih je zadržala zlobna poštarica. Prepričana, da jo je zaročenec pozabil, se je poročila in nato veliko pretrpela ob surovem možu. Ko je ovdovela in izgubila sina, je izvedela za Pepinova pisma. Odpravila se je v Italijo, da bi ga našla, a je bil takrat že eno leto mrtev … Vrnila se je domov in dve leti pred smrtjo svojo tragično zgodbo zaupala Ivani Vatovec.

Iztok Ilich, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...