Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Goli vojščak

Resnična zgodba o francoski tujski legiji
Tony Sloane
Goli vojščak

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Meander
Leto izdaje 2006
ISBN 961-6473-86-7
Prevod Miha Svete

Tehnične lastnosti
mehka vezava
239 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
biografije in spomini
francosko leposlovje

Recenzija Bukla

Tony Sloane je psevdonim avtorja knjige, ki se je z osemnajstimi leti kot naiven fant zaradi razbitega otroštva in pustolovskega duha pridružil francoski tujski legiji. Že v mladosti se je tako srečal s krutim režimom, polnim nasilja, uničevanja, nevarnosti in kriminala. Odpovedal se je materialnim dobrinam, družini in poroki. Ostala mu je le legija, za katero velja: ko si enkrat notri, lahko pozabiš na ostali svet. Tako legija postane njegov ponos, prijatelj in družina. V njen so se fantje spremenili v može, kuharji v ubijalce, policisti v huligane, častniki v navadne vojake. Svoje življenje so dobili nazaj, če so opravili najkrajšo dobo služenja (5 let).
V resnični zgodbi o francoski tujski legiji spremljamo, kako se človek v nekaj letih bivanja v nekem okolju osebnostno popolnoma spremeni. Z leti je Sloane v sebi zatrl človečnost in sočutje in je povsod za seboj puščal opustošenje. Veliko je pil, prekinjal in spal s prostitutkami. V vseh petih letih je le enkrat pomislil, da bi dezertiral, pa čeprav je moral prenašati nadčloveške napore in je bil pogosto vreden manj kot blato na škornjih nadrejenega. Pisatelj se je po odhodu iz legije pridružil britanskim padalcem, s katerimi je sodeloval v akcijah po svetu, zdaj pa dela kot svetovalec za varnost.

Lidija Gorenc

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...