Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Golobi vzletijo

Melinda Nadj Abonji
Golobi vzletijo
27,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-231-901-4
Prevod Slavo Šerc

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,7 x 14,5 cm
283 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
švicarsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi


Družina Kocsis si je po preselitvi iz Vojvodine ustvarila dom in spodobne življenjske razmere v Švici. A za Ildiko, mlajšo izmed dveh hčera, ostaja ravninska vas s čutečo babico toplo pribežališče. Vsak poletni obisk razkrije novo plast v družinski zgodovini, na plano prihajajo skriti grehi in družinske travme. In vsako vrnitev v Švico spret sprejme hlad prikritega rasizma. Ko babica umre in je z izbruhom vojne konec izletov v Jugoslavijo, se hrepenenje pojavi na vratih družinske restavracije v osebi mladega begunca Daliborja …

Recenzija Bukla

Švicarska pisateljica (1968), rojena v Bečeju (Vojvodina) v madžarski družini, se z deloma avtobiografskim romanom Golobi vzletijo slovenskim bralcem predstavlja prvič. V njem skozi perspektivo Ildiko, mlajše izmed dveh hčera, opisuje izseljensko izkušnjo družine Kocsis, ki si svoj novi dom ustvari v Švici. Prehod iz podeželskega okolja in toplega babičinega objema v sicer veliko bolj urejeno, a pogosto hladno Švico, kjer je družina kljub nenehnemu prizadevanju, da bi se čim bolj integrirala, vedno znova označena za jugose, v Ildiko prebudi občutek tujstva in hkrati uporniškega duha. Čuteča pripoved o trku dveh svetov, postopnem razkrivanju težke družinske zgodovine in razdoru, ki so ga prinesle jugoslovanske vojne.

Kristina Sluga, Bukla 86-87

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...