Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Gottland
28,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Sanje
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-274-030-6
Naslov izvirnika Gottland
Leto izdaje izvirnika 2008
Prevod Jana Unuk
Urejanje Tjaša Koprivec

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 12,5 cm
290 g
240 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
poljsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V deželi groze, otožja, groteske. V deželi, ki bi smela verjeti v junaštva … junaštva človeka, ki je v mrakobni stiski časa in prostora zmogel človečni korak. Literarna reportaža prvovrstnega poljskega novinarja in pisca zasleduje usode (ne)povezanih, ki so obtičali v mrzkem tkivu češkoslovaške resničnosti.

Recenzija Bukla

»Ni znano, ali bo koga na Zahodu zanimalo, kaj ima Poljak povedati o Češki,« v Gottlandu zapiše avtor. A očitno je, da ima kaj povedati in da ljudje to z veseljem prebirajo. Pred bralcem se v kratkih zgodbah zvrstijo pomembni liki češke (pol)pretekle zgodovine, npr. čevljarja Tomáš in Jan Bata in igralka Lída Baarová, pa tudi sodobni zvezdniki. Avtorjev slog je nekoliko poročevalski, pripovedi začenja neposredno, niza kratka (včasih le en odstavek dolga) poglavja, v dogajanju preskakuje leta, a mu vseeno uspe zadržati napetost in dinamičen pripovedni lok. Zbirka zgodb, ki je v izvirniku izšla leta 2008, je prejela več evropskih literarnih nagrad.

Tina Škrajnar Petrovič, Bukla 77

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...