Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hči varuha spominov

Kim Edwards
Hči varuha spominov
39,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-241-597-6
Naslov izvirnika The Memory Keeper's Daughter
Leto izdaje izvirnika 2005
Prevod Lili Potpara
Urejanje Bronislava Aubelj

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15,5 cm
850 g
463 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Neke zimske noči leta 1964 dobi Norah Henry popadke. Mož dr. David Henry, ortoped, jo odpelje v porodnišnico, vendar ji mora naposled sam pomagati pri porodu, kajti porodničar je v snežnem metežu zdrsnil s ceste. Norah rodi krepkega dečka, Paula, zatem pa nepričakovano še njegovo dvojčico, Phoebe. Toda deklica ima Downov sindrom, kar njen oče David pri priči opazi in sestri Caroline, ki pomaga pri porodu, naroči, naj deklico odpelje proč, ženi pa v želji, da bi ji prihranil bolečino, izreče laž. Ta bo usodno oblikovala življenja glavnih junakov in med njimi ustvarila neprediren zid molka in skrivnosti.
Roman Hči varuha spominov je ena največjih književnih uspešnic v ZDA v minulem desetletju.

Recenzija Bukla

Avtorica, ameriška učiteljica, ki je nekaj let službovala po različnih deželah Azije in do leta 2004 pisala predvsem kratke zgodbe, je nekega dne slišala pripoved, ki se ji je zdela prevelika za kratko formo, zato jo je spletla v roman. Odziv je bil izjemen in romaneskni prvenec se je za več kot dve leti zasidral na New York Timesovi lestvici najbolje prodajanih uspešnic. Zgodba o preplašenem doktorju Davidu, ki je svojo mlado ženo prepričal, da je poleg zdravega dečka rodila še mrtvo deklico, je očitno segla v srca milijonom bralcev. Davidova prevara je močno zamajala srečen zakon in bralci po vsem svetu so stiskali pesti, da bi ženi in sinu zmogel povedati resnico in poiskati svojo hčer, ki je kljub downovemu sindromu imela lepo življenje. Žalostna zgodba o temnih sencah preteklosti, ki junakom za vedno spremenijo prihodnost.

Renate Rugelj, Bukla 76

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...