Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hiša na robu noči

Catherine Banner
Hiša na robu noči
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-00-2957-1
Naslov izvirnika The house at the edge of night
Prevod Maja Prevolnik
Urejanje Tina Benedičič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
390 g
440 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > drame
leposlovje > leposlovni roman
britansko leposlovje

O knjigi

Silovita saga o štirih generacijah družine, ki živijo in ljubijo na očarljivem sredozemskem otoku ob obali Italije – združuje romantiko romana Čudovite ruševine in čarobno pisano paleto romanov Isabel Allende.

Castellamare je otok, ki je dovolj daleč od celine, da je pozabljen od vseh, vendar ne dovolj daleč, da bi ga težave sveta obšle. V središču otoškega življenja je z bugenvilijo obrasla gostilna Hiša na robu noči, kamor zahajajo otočani, da obrekujejo in razpravljajo. Amedeo Esposito, najdenček iz Firenc, na otoku odkrije svojo usodo, ko se poroči s prelepo Pino, ki jo na vsakem koraku vodijo neizmerna razsodnost, milina in neomajna ljubezen. Zaradi moževega spodrsljaja se njun zakon znajde na preizkušnji in njuni otroci med odraščanjem spoznavajo človeško brezsrčnost in razvijajo čedalje večje sočutje in ljubezen.Čudovit in presunljiv roman, ki zajema skoraj stoletje, orisuje življenje družine Esposito, ki jo izoblikujejo dve svetovni vojni in gospodarska kriza, globoke vezi predanosti in prijateljstva ter bridko rivalstvo in moč odpuščanja. Castellamare se na trenutke zdi živ in mitološki kraj, ki prekipeva od zgodb – čarobni roman Catherine Banner pa vas popelje tja.

Recenzija Bukla

Britanska pisateljica se je uveljavila že pri 14 letih, ko je napisala prvi del trilogije The Last Descendants, namenjene mladim odraslim. Medtem ko ima trilogija še nekaj fantazijskih elementov, je novi roman že postavljen v povsem realno okolje. Zgodba se odvija na otoku Castellamare, kjer spremljamo usodo štirih generacij družine Esposito. Zaznamujejo jih svetovne vojne in gospodarske krize, zvesta prijateljstva in usodne ljubezni. Vse pa se dogaja v gostišču Hiša na robu noči ali vsaj v njegovi bližini. Avtorica napoveduje nove zgodbe, tokrat v majhnih evropskih mestih sredi turbulentnih zgodovinskih časov, zato lahko izpod njenega peresa zagotovo pričakujemo podobno navdihujoče pripovedi.

Vanja Jazbec, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...