Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hladna veriga

Klemen Kordež
Hladna veriga
25,00 € 25,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba LUD Literatura
Zbirka Prišleki
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7017-74-8
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Leto izdaje izvirnika 2020

Tehnične lastnosti
trda vezava
401 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Tim je imel vseskozi občutek, da so življenja okoli njega polna začetkov. Samo začetkov. Nekaj se utrne, zagori in nato ugasne enako nenadno in nepričakovano, kot je vzniknilo.«

Deja, Jon in Tim so vzorčna jedrna družina, ki živi udobno in v vseh pogledih privilegirano življenje. Toda ambicioznost in težnja po nadvladi usode povzročijo, da se začne podoba popolne družine razkrajati. Protagonisti so namreč razpeti med ideale, ki njihovo življenje silijo v skrajne lege.

Kordežev smeli prvenec z epskim zamahom in brez olepšav prikazuje fresko nekega časa – mogoče našega, mogoče vzporednega –, ki ga zaznamuje prevrednotenje vrednot. V umetnosti se prastari ideali mešajo z njeno instrumentalizacijo in sestopom v družbo, v družbi pa se reakcionarne težnje mešajo z grožnjo radikalne svobode. Privzdignjena vsebina romantične duše in banalna površinskost sveta – v Hladni verigi morata obe pasti.

Recenzija Bukla

Epski roman v petih slikah pripoveduje o premenah časa skozi zgodbe družinskih članov – Deje, Jona in njunega sina Tima. Deja je najstnica, ki najraje pohajkuje po vele­trgovskem centru in zbira všečke na Instagramu. Zgodba nato veže dolgo verigo členov Dejinega odraščanja in nato odraslosti. Deja ima lepoto in mnogo darov, ki ji omogočajo privilegirano življenje. Dobi, karkoli si zaželi – sanjsko delo, otroka, moža in dolgo vrsto ljubimcev. Roman nato preskoči na Dejinega in Jonovega sina Tima, ki ga spremljamo skozi otroštvo v moško dobo. Tim vleče lastne vzporednice življenju svojih staršev – tudi njega vklepa veriga, tudi on jo trga. Iskanje svobode, čas in realnost se v romanu ukrivljajo. Zdi se, da se vse dogaja v sedanjosti, v dolgem nizu podrobno naslikanih fresk vsakdanjih in nevsakdanjih dogodkov, ljubezni, ponižanj, zmag, zadovoljitev, razočaranj, hrepenenj. V ospredje vstopajo zdaj ta, zdaj drugi član družine, ob njih pa množica stranskih likov. Za dogajanjem se sluti neizrečeno veliko vprašanje, kaj veriga je in do kod sega. Klemen Kordež je slovenski filozof, umetnostni zgodovinar in literarni kritik, ki ustvarja v Berlinu. Roman je njegov prvenec.

Maja Črepinšek, Bukla 159

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...