Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hotel Borg

Nicola Lecca
Hotel Borg
27,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-01-1280-8

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
430 g
230 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
italijansko leposlovje

Recenzija Bukla

Ko se znameniti dirigent Alexander Norberg nenadoma odloči, da ne bo sprejel ponudbe za stalnega dirigenta Berlinskega filharmoničnega orkestra, temveč bo naredil nekaj povsem nasprotnega in se z zadnjim koncertom skladbe Stabat mater (Žalostna mati) umaknil za zmeraj, to sproži epski vrtinec intimnih zgodb. Ta za vedno spremeni življenje glavnima solistoma in pa Oscarju, glasbenemu navdušencu, ki se odloči za vsako ceno obis­kati koncert. To pa ni ravno lahka naloga, saj si je Norberg koncert zamislil precej nenavadno, izvedel naj bi ga v reykavi­ški katedrali, povabljenci pa naj bi bili naključno izbrani ljudje iz telefonskega imenika.
Dogodek tudi na Islandiji pritegne veliko pozornosti, nihče noče zamenjati ali prodati karte, tako da najkrajša pot do ogleda koncerta pelje prek Hákona, islandskega plejboja, ki se mu ne more upreti skoraj nobena ženska. Roman, kot posnetek
Pergolesijeve skrivnostne partiture pisan v zgoščenem in jasnem slogu, je delo mladega, večkrat nagrajenega (nazadnje je bil v ožjem izboru za prestiž­no italijansko nagrado Strega) italijanskega pisatelja (1976) in je njegov prvi slovenski prevod. 

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...