Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hotel Iris

Yôko Ogawa
Hotel Iris
19,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Tuma
Zbirka Beri globalno
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-6470-99-5
Prevod Luka Culiberg

Tehnične lastnosti
trda vezava
200 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
japonsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ona, sedemnajstletna Mari, živi v majhnem kopališkem mestu, kjer je deklica za vse v materinem hotelu – Hotelu Iris. On, tri- do štirikrat starejši od nje, živi na otoku in prevaja iz ruščine – vse od navodil za uporabo do literature. Tako nenavadno kot se njuna zveza zaplete, tako nenavadno se tudi spleta in razplete. Vse se prične z ukazom, prav posebnim podtonom glasu. Njuna ljubezen, ker to v osnovnih nihanjih vsekakor je, je svetlobna leta oddaljena od vseh predstav o tem romantičnem konceptu. Zavezana sta z intimnimi fragmenti, iztrganimi iz vsakdana: on ukazuje, ona brezpogojno uboga. A kaj, ko vse vendarle ni tako preprosto in enoznačno.

Yôko Ogawa je avtorica številnih romanov in zbirk kratkih zgodb ter velja za eno napomembnejših sodobnih japonskih peres. Po svojem stilu in načinu pisanja sodi v ‘prenovitveno šolo’ znamenitega japonskega pisatelja Harukija Murakamija. Njena dela so bila nagrajena s kar nekaj nagradami, med drugimi tudi z nagrado Kaien in prestižno nagrado Akutagawa. Prevedena je v več jezikov.

Recenzija Bukla

Kot v kakih filmih sicer Korejca Kim-ki Duka se v japonskem romanu Hotel Iris napne zgodba, v kateri sta glavna lika poznonajstniška Mari, ki je deklica za vse v materinem hotelu iz naslova, in nekajkrat starejši moški, ki živi na otoku in prevaja iz ruščine. Med njima se na neobičajen način začne spletati nenavadno razmerje, v katerem tudi ukazovalno dominira on (začne z ukazom: »Sleci se!«), a tudi to seveda ni povsem absolutno. Eden od številnih romanov priznane pisateljice, ki jo štejejo za del »prenovitvene ­šole« Harukija Murakamija.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...