Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Igra angela

Carlos Ruiz Zafón
Igra angela
15,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Žepnice
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-01-1125-2
Naslov izvirnika El Juego Del Ángel
Leto izdaje izvirnika 2008
Prevod Veronika Rot

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
730 g
661 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
špansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Španska literarna zvezda Carlos Ruiz Zafon je po velikanskem uspehu romana Senca vetra strast do knjige in zgodbe vpletel tudi v Igro angela, ki se začne v Barceloni v dvajsetih letih 20. stoletja: Mladi pisatelj David Martín se preživlja s pisanjem senzacionalističnih romanov pod psevdonimom. Serija Mesto prekletih je uspešnica in kmalu se pod budnim očesom svojega bogatega mentorja Pedra Vidala preseli v veliko vilo, ki se mu je vedno zdela usojena. Martínove težke življenjske preizkušnje, nenadejana bolezen in neizpolnjeno ljubezensko hrepenenje se zgostijo v bizarnih zgodbah. Nekega dne pa mu skrivnostni francoski založnik Andreas Corelli da ponudbo, ki je ne more zavrniti. V Martínovo življenje posveti luč upanja, hkrati pa pridejo na plan sence pekla, skrite v temnih kotih njegove zlovešče hiše, in pisatelja potegnejo v napet vrtinec skrivnostnih umorov.

Recenzija Bukla

Carlos Ruiz Zafón se je mednarodno prebil z debelim romanom Senca vetra, ki smo ga pred tremi leti dobili tudi v slovenskem prevodu. Sedaj se vrača z enako obsežno Igro angela, tematsko podobno postavljenem romanu (šlo naj bi celo za predzgodbo, ki pa jo lahko beremo povsem samostojno in neodvisno), v katerem je glavni junak mladi David Martin, ki se mu po srečnem naključju ponudi priložnost, da za časopis, pri katerem dela, na hitro napiše kratko zgodbo. Ta odjekne, njegovo kariero pisatelja obrne navzgor, a kmalu pristane pri pisanju serije šund romanov. Toda skrivnostni francoski založnik je prepričan, da je Martin sposoben precej več, zato pride k njemu s ponudbo, ki je ne more zavrniti. Tako mladi pisatelj sklene svojevrstno zvezo s hudičem. Njegovo življenje se spremeni: preseli se v zloveščo hišo, ki v svojih temnih kotih skriva mnoge skrivnosti, odnosi z njegovim bogatim mentorjem in skrbnikom ter tudi pisateljem Pedrom Vidalom se ohladijo, v njegovo življenje vstopajo nove osebe, spet druge iz njega izginjajo. Bibliofilski labirint, ki ga tlakujejo neuresničene ljubezni in Pokopališče pozabljenih knjig.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...