Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Izgubljeni kovčki

Jordi Puntí
Izgubljeni kovčki
34,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3655-2
Naslov izvirnika Maletes perdudes
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Veronika Rot

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
550 g
477 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
špansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Christof, Christophe, Christopher in Cristòfol so štirje bratje – sinovi istega očeta in štirih različnih mater. Še nikoli se niso srečali. Živijo v Frankfurtu, Parizu, Londonu in Barceloni in nevede jih povezuje dejstvo, da že od otroštva niso ničesar slišali o tovornjakarskem očetu. Potem pa nekega dne izvejo, da je pogrešan, in odločijo se, da se bodo tudi sami odpravili na pot in poskušali izvedeti, kaj se je zgodilo. Čaka jih neverjetno vznemirljivo, zabavno, a tudi boleče potovanje.

Recenzija Bukla

Katalonski novinar in prevajalec (1967) se je po številnih kratkih zgodbah prvič preizkusil v pisanju romana. Družinska zgodovinska saga se iz različnih koncev Evrope, kjer s tovornjakom opravljajo selitve še mladi glavni junak Gabriel in njegova pajdaša Bundo in Petroli, steka v Barceloni, kjer se mnogo let kasneje zberejo njegovi odrasli sinovi, štirje Krištofi (Christof, Christhophe, Christopher in Christofol), da bi raziskali skrivnostno izginotje skupnega očeta. Štirje sinovi štirih različnih mater prihajajo iz štirih različnih evropskih mest (v katerih si je njihov oče na službenih postankih iz takih ali drugačnih vzgibov začasno omislil majhno družinico) se do skrivnostnega zapisa njihovih imen na listku sploh niso poznali med sabo, pravzaprav drug za drugega sploh niso vedeli. Matere se v iskanje zanje že davno izgubljenega moškega niso želele vključiti in fantom ne preostane drugega, kot, da začnejo spoznavati drug drugega in s tem tudi očeta.

Renate Rugelj, Bukla 110-111

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...