Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Jadran Krt in množično uničenje

Sue Townsend
Jadran Krt in množično uničenje
21,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Avrora
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6788-79-3
Naslov izvirnika Adrian Mole and the weapons for mass destruction
Leto izdaje izvirnika 2004
Prevod Maja Šturm
Urejanje Viktorija Muha

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13,5 cm
520 g
440 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Jadran Krt je zaposlen kot knjigarnar in živi v Podganjem gnezdu, kjer je ujet v boj za življenje ali smrt z zloveščim labodom Gielgudom. S svojim vnetim zapravljanjem vse bolj tone v dolgove, medtem ko skuša uiti tujim krempljem čudaške Zlatke in osvojiti njeno vročekrvno sestro Marjetko. Jadran kljub napetim političnim razmeram, koje država umešana v vojno z Irakom še zmeraj hrepeni po boljšem in bolj smiselnem svetu ter se še ni pripravljen odreči svojemu nalivnemu peresu ...

Recenzija Bukla

Jadrana Krta najbrž vsi poznamo. Že od njegovih najstniških let ga lahko spremljano v njegovih dnevniških zapisih, ki jih s spretno roko beleži njegova literarna mati, Sue Townsend. Jadran Krt in množično uničenje je šesta knjiga o tem nevrotičnem, agonije polnem fantu, zdaj že moškem, in če zadnji dve knjigi o njegovih prigodah v kritiških očeh nista ravno blesteli, se z Množičnim uničenjem Townsendova resneje vrača na britansko literarno prizorišče. Dnevniški roman o petintridesetletnem Jadranu, ki živi precej prazno življenje, polno dolgov, nesrečnih ljubezni, ponesrečenega starševstva, nakopičenih napak iz preteklosti in slabih pesmi, ne vsebuje le satiričnih bodic, uperjenih proti aktualni britanski vladi (aktualni leta 2004, ko je knjiga tam izšla), temveč tudi resno obravnavo vojne v Iraku. Sue Townsend, ki je leta 2001 oslepela, zaradi česar je moral roman po nareku natipkati njen mož, je dejala, da je Množično uničenje njen zadnji roman o Jadranu Krtu, kar pomeni, da ga gre priporočiti vsem ljubiteljem te dvajsetletne serije, ki bi radi pod streho spravili še konec. Hkrati pa je ta roman morda tudi priložnost za tiste, ki Jadrana še niso vzeli v roke, saj se lahko prek njega seznanijo s klasično serijo britanskega humorja.

Vesna Paradiž

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...