Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Jadran Krt: Leta ponižnosti

Sue Townsend
Jadran Krt: Leta ponižnosti
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Avrora
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6788-95-3
Naslov izvirnika Adrian Mole. The prostrate years
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Maja Šturm
Urejanje Viktorija Muha

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 13,5 cm
420 g
356 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Jadran Krt je star 39 let in četrt. Živi na podeželju z ženo Marjetko in hčerko Gracijo, v stanovanju iz predelanega svinjaka, poleg svojih staršev. Njegove težave se množijo: knjigarni, kjer je zaposlen, grozi zaprtje, poročna ljubezenska strast naglo usiha, mama grozi s pisanjem svoje avtobiografije, njegovi nočni obiski stranišča pa postajajo zaskrbljujoče pogosti... Zdi se, da je Jadranova edina opora v tem brezupnem položaju njegova prva ljubezen Pandora Poročak, ki se občasno znova pojavi v njegovi bližini in prebudi spomine. Ali je ona edina, ki ga še lahko reši?
Leta ponižnosti je že osma knjiga priljubljenih dnevniških zapisov Jadrana Krta, ki so izšle v slovenščini.

Recenzija Bukla

Slovenski bralci lahko že več kot četrt stoletja spremljamo različne težave rahlo nevrotičnega britanskega junaka Jadrana Krta. Pred našimi očmi je iz mozoljastega fanta, ki je poskušal s poezijo prebroditi prve ljubezenske težave in preživeti v razpadajoči družini, odrasel v skoraj štiridesetletnika, ki ga, seveda, pestijo letom in družbenim razmeram primerne težave. Žena Marjetka kaže vedno večje znake nezadovoljstva, obstaja velika možnost, da bo izgubil službo v knjigarni in njegova prostata ne dela več tako kot bi morala, zato obišče zdravnico. Daleč na obzorju pa se kot rešiteljica znova pojavlja Jadranova prva ljubezen Pandora. Priljubljena angleška avtorica z veliko mero humorja in družbene kritike zariše nove življenjske preizkušnje prikupno zmedenega Jadrana, ki je prav zaradi svojih iskrenih dnevniških zapiskov prirasel k srcu mnogim generacijam po vsem svetu.

Renate Rugelj, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...