Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Jezdeci

Tim Winton
Jezdeci

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Leto izdaje 2006
ISBN 961-6506-87-0

Tehnične lastnosti
trda vezava
418 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
avstralsko leposlovje

Povej naprej

Recenzija Bukla

Sredi vroče avstralske ravnine smo pred dvema letoma naključni sopotniki sedeli v velikem terenskem džipu in si dolgo vožnjo proti srcu rdeče dežele krajšali s klepetanjem. \"Kaj rad bereš?\" je pogosto vprašanje med študentskimi popotniki, in ker tuja literatura v zadnjem času res hitro najde pot tudi v slovenski jezik, sva bila Slovenca med angleškimi in ameriškimi popotniki kar razgledana in z vsem na tekočem. Jasno, dokler se ni oglasil simpatični Avstralec: \"A Tima Wintona poznata?\"  Hm …? In dalje: \"Ja, na zahodu te države se je rodil (Perth, Zahodna Avstralia), veliki up sodobne avstralske književnosti, naš letnik (1960, halo? :), najmlajši avstralski poklicni pisatelj. Že pred svojim dvajsetim letom je napisal svoj prvi roman, veliko nagrad je pobral in v vse jezike so ga že prevedli … Nič! Ja, vsaj \"Cloudstreet\" morata poznati, to je najbolje prodajani in velikokrat prevajani roman, ki je mladega
literata leta 1991 izstrelil med bralce vsega sveta.\" Na žalost še vedno nič! Ampak, če bi letos odpotovala še enkrat tja dol, bi lahko rekla: \"Ja, prima je in oba njegova romana, ki ju imamo od tega poletja tudi v slovenščini  Jezdeci (The Riders) in Hiša na Ulici oblakov (Cloudstreet) sta zakon!\"
Pri založbi Miš, ki res dobro pokriva \"down under\" literaturo, so izdali Jezdece. Roman o potovanju, o iskanju resnice, o ljubezni in iskrenosti. Ali res dobro poznamo drug drugega in ali poznamo vsaj svojega partnerja? Mladi Avstralec Scully, delaven mož, je s svojo majhno hčerko Billie in ženo Jennifer dolgo potoval po Evropi, da bi njegova prelepa žena končno našla samo sebe in se dokazala svetu. Tako v Parizu kot v Grčiji in v Londonu je Scully trdo garal in se gnal za preživetje družine, Jennifer pa se je preizkušala enkrat v slikanju, drugič v pisanju pesmi, a za nič ni bila posebej nadarjena. In potem se je nekega dne v irskem gorovju zaljubila v staro hišico med hribi in prepričala Scullyja, da bi tam lahko začeli novo življenje. Scully je v želji, da bi osrečil ženo, ostal na Irskem in začel s prenovo hiške, Jennifer pa se je s hčerko vrnila domov, da bi prodala skupno premoženje. A njuni načrti niso bili enaki.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...