Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kaki vojaki

roman v rimah in slikah
Nataša Kramberger
Kaki vojaki
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Litera
Zbirka Nova znamenja
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6780-51-3
Leto izdaje izvirnika 2011
Ilustracije Jana Kocjan
Urejanje Petra Vidali

Tehnične lastnosti
mehka vezava
11 x 18 cm
180 g
161 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Kaki vojaki, avtorski projekt pisateljice Nataše Kramberger in ilustratorke Jane Kocjan, so "roman v rimah in slikah". Žanrska oznaka jasno definira, kar je definirati nemogoče. Fabula lovi ravnovesje na še ne videnem robu med prozo in poezijo, ilustracije pa besedo ne le enakovredno dopolnjujejo, temveč nadaljujejo, kjer je moralo ostati neizrečeno. Zgodba nekega drevesa, zgodba nekega sveta se od zabavnih rim preveša v žalostne verze. Morda bo bralec, ki bo na vsak način hotel popredalčkati Kaki vojake (kake vojake!), za silo pristal pri "basni". Tudi prav. Ampak naj ne pozabi dodati, da se ta misija mesij (reklamarjev, generalov, dvornih poetov ...) ne konča z moralo, temveč z molitvijo.

Recenzija Bukla

»Roman v rimah in slikah« je zares nekaj posebnega. »Kaki vojaki« branijo kaki drevo, vsak kakor ve in zna. Tu so bojeviti Rdeči, vzneseno demagoški Modri in pesniško navdahnjeni Zeleni, ki poveljujejo množici gozdnih živali, med katerimi so slepi in neuki krti, uporniški ptičji proletariat, vojska močeradov, zapeljive kresničke, ljubljena pikapolonica, učene sove in še in še. Zasedba morda res spominja na basen, toda zgodba je sumljivo podobna naši družbenopolitični stvarnosti. Je to satira? Ekokritika? Ironija je pač v tem, da kaki drevo ne potrebuje ne okrepitev ne obrambe. Vojaška paranoja in PR-manipulacija škodita ne le drevesu, temveč predvsem prebivalcem. In ko besede odpovejo, jih nadomestijo dovolj zgovorne ilustracije.

Ana Geršak, Bukla 74-75

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...