Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kako se ljubiti z zamorcem

Dany Laferrière
Kako se ljubiti z zamorcem
21,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Sanje. Roman
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-274-021-4
Naslov izvirnika Comment faire l'amour avec un negre sans sa fatiguer
Leto izdaje izvirnika 1985
Prevod Ana Prislan
Urejanje Tjaša Koprivec

Tehnične lastnosti
trda vezava
13 x 20,5 cm
290 g
141 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
kanadsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Laferrièrov prvenec je satira vrste rasističnih stereotipov, ki se prebira kot šaljiv opis bohemskega življenja dveh črncev v Montrealu. Pisatelj nas brez odvečnega moraliziranja ali izpraševanja vesti, s povsem preprostimi, mestoma surovo banalnimi stavki, popelje v črnsko dušo, ki se, razdeljena med zemljo, ki jo je zapustila, ter tisto, ki je ne bo nikoli osvojila, giblje po breztežnem prostoru obžalovanja in negotovosti. Ob tem se suče nostalgično prepikana, sproščeno-humorno spisana zgodba, ki neusmiljeno strga stereotipe in nevarne polresnice.

Recenzija Bukla

Dany Laferrière (1953), haitsko-kanadski pisatelj in novinar, je zaslovel že s pričujočo knjigo, prvencem, ki je izšel leta 1985 in bil nekaj let pozneje tudi ekraniziran. Glavna junaka sta mlada Afričana, ki živita v montrealskem stanovanju, filozofirata o položaju črncev v družbi in svetu, pa o islamu in Freudu kot njegovem preroku ter osvajata ženske – če se le da, kar belke, in če grew, v čim večjem številu. Vlažna, strastna, hlastna in zapeljiva pripoved o džezu, seksualni revoluciji, o zakompleksanosti zamorcev na eni strani in njihovi superiornosti na drugi je inteligentno pisano in metafikcijsko podloženo delo (junak, ki pripoveduje, piše roman, morda kar ta, ki ga beremo, ki mu na koncu tudi izide in požanje uspeh), ob katerem bralec, še manj pa bralka, ne moreta ostati hladna.

Samo Rugelj, Bukla 74-75

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...