Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kakor nemirna reka

Bojan Fekonja
Kakor nemirna reka

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Primus
Zbirka Avtorji
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7033-26-7
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Suzana Kramar Dodič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
440 g
339 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Roman Kakor nemirna reka je razburljiva, erotična pripoved o postavnem mladeniču, ki se v neprijaznem in turbulentnem času vojne vihre kar čez noč prelevi v osvajalca ženskih src.

Številni vzponi in padci ga slednjič naključno pripeljejo do ženske, ki zavrti njegov svet. Kot prerojen spozna svojo Henriette, ki nato vodi vse niti njegovega življenja …

O AVTORJU
Bojan Fekonja se je rodil v Mariboru leta 1951. Težke življenjske prelomnice v preteklih desetih letih so v njem prebudile željo po ustvarjanju in potrebo po raznovrstnem izražanju. Sprva je pisal pesmi, nato so privreli na plano rokopisi proznih del. Leta 2016 je pri založbi Ognjišče izšel njegov prvenec Drobec usode in kanček nebes. Nadaljeval je z likovnim upodabljanjem svojih občutkov, ki so prihajali iz globine srca. Pri tem je uporabljal akvarel ter predvsem akril na platno. Njegov slikarski opus šteje več kot 179 slik. Priredil je več samostojnih likovnih razstav in sodeloval tudi na več skupinskih.

Recenzija Bukla

Osrednji romaneskni junak Franc Binder izžareva duh časa, v katerem se znajde čez noč: namesto da bi radostno užival svojo mladost, ga vojna vihra prisili k streznitvi življenjskega sloga večnega osvajalca in lomilca ženskih src. A Franc se (vsaj navidezno) ne da: tudi v najtežjih časih zmore v življenju poiskati drobce radosti, ujete v mamljive čare ženskih nasmehov in spogledljivih pogledov. Njegova nemirna narava ga nese s cveta na cvet, a čutiti je, da ga to kljub vsemu ne izpopolnjuje. Njegov nemir stopnjujejo še zunanje (vojne) okoliščine, nepredvidljive in pogosto tako strašne, da jem ljejo dih. Kljub temu ga rešuje njegov večni idealizem, ki ga na koncu pripelje tudi v objem ženske, ki zmore pogasiti njegov večni nemir in mu pokazati pravi smisel življenja … Avtor romana je tudi v svojem drugem proznem delu – ob prozi piše tudi poezijo in izvrstne likovne stvaritve – osnoval zanimivo zgrajeno zgodbo, polno erotičnih primesi, ki zaradi dognanega pripovednega ritma vleče k branju.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...