Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kdo si, Aljaska?

John Green
Kdo si, Aljaska?
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Odisej
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-3476-3
Naslov izvirnika Looking for Alaska
Leto izdaje izvirnika 2005
Prevod Ana Barič Moder
Spremna beseda Breda Jelen Sobočan
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
470 g
288 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Iz ust, ki so bila dovolj blizu, da sem začutil njeno
sapo, toplejšo od zraka, je prišlo: »Ravno to je uganka,
a ne? A je blodnjak življenje ali smrt? Pred čim bi
rad pobegnil – pred svetom ali pred njegovim koncem?«

Miles Halter je obseden z zadnjimi besedami slavnih ljudi. Sit je udobnega življenja in ko se odpravi študirat daleč stran od doma, se mu odpre nov svet, poln neslutenih možnosti in kaosa, ki ga pooseblja čudovita, pametna, zabavna, seksi, samodestruktivna, skrivnostna, odbita in do konca fascinantna Aljaska Young. Ko je na lepem ni več, ostane praznina, ki jo poskuša zakrpati na vse mogoče načine. Poskuša razumeti tisto, česar ni mogoče razumeti, in predvsem preživeti. Iz ure v uro, iz dneva v dan.

Kdo si, Aljaska? je prvenec izvrstnega in priljubljenega pisatelja Johna Greena (1977), ki mu zvesto sledijo milijoni bralcev. Leta 2006 je bil nagrajen s prestižno nagrado Michael L. Printz, ki jo podeljuje Ameriška zveza knjižničarjev.

Recenzija Bukla

Suhljati najstnik Miles, osrednji pripovedovalec zgodbe, ki je razdeljena na dogodke »prej« in »potem«, je milo rečeno obseden z zadnjimi (poslovilnimi) besedami slavnih ljudi. Spoznamo ga na začetku študija, ko si v študentskem naselju, daleč od družine in starih znancev, ustvarja nov krog prijateljev. Ob njem se seveda znajdejo sami posebneži, njegov frajerski cimer Polkovnik, inteligenten sošolec Takumi, prijateljica Lara in seveda od vseh najbolj »odpuljena« naslovna junakinja Aljaska. Skozi študijske, no predvsem obštudijske štorije se med njimi stke pristno prijateljstvo, ki ga prekine nepričakovana in nerazumljiva nesreča. Kako naj si mladostniki v resnici odgovorijo na vprašanja o smislu življenja kot z lastnimi trpkimi preizkušnjami? Čustveno obarvana pripoved je prvenec priljubljenega Johna Greena, ki smo ga v slovenščini brali že v uspešnici Krive so zvezde.

Renate Rugelj, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...