Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kinderland

Liliana Corobca
Kinderland
12,70 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Zbirka Bralec
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-241-905-9
Naslov izvirnika Kinderland
Prevod Aleš Mustar
Urejanje Renata Vrčkovnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
220 g
190 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
moldavsko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Čakanje je kot majhna žival, ki ni ne divja ne udomačena, včasih pridna in zaspana, včasih divja in neukrotljiva, ki hodi pred razumom in pomirjujočimi mislimi.

Recenzija Bukla

Kinderland je igra, v kateri otroci prevzamejo vlogo odraslih. V moldavskih vaseh pa je postala resničnost, saj so v njih le otroci in starci, sposobnih za delo pa je malo. Ti so odšli v tujino, domov pošiljalo le denar. Za dom skrbijo njihovi otroci. Takšna usoda je doletela tudi dvanajstletno Christino, ki vzgaja še dva mlajša bratca. Čeprav jo nemalokrat stisne v srcu in jo sili na jok, vé, da mora ostati trdna, da bi zmogla prenesti težko breme. Starši se le redko vrnejo, tega pa si otroci najbolj želijo. Liliana Corobca se je kot prvoosebna pripovedovalka vživela v dušo najstnice, ki je morala prezgodaj odrasti. Odlomek tega romana je bil leta 2014 nagrajen s kristalom Vilenice. Moldavska pisateljica je napisala še roman Negrissimo (2003), ki je dobil nagrado za najboljši romaneskni prvenec in nagrado kritikov prometheus, ter roman Un an in Paradis (Leto v raju, 2005).

Katja Cingerle, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...