Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Klub oboževalcev

Periferijski kvartet
Goran Tribuson
Klub oboževalcev
24,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Kapučino
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-01-0069-0

Tehnične lastnosti
188 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
hrvaško leposlovje

Založnik o knjigi

Pet starih prijateljev, osivelih rokerjev, ki so mladost in dober del odrasle dobe preživeli na vrtu lokalne pivnice in v družbi radoživih prijateljic, se pri 46 letih soočijo z možnostjo razhoda. Forever Young se enkrat izpoje, tudi če imaš tisoč vinilnih plošč in analogni ojačevalec z žarnicami. Eden resno zboli, drugega je ravno zapustilo dekle, tretji začasno živi v zaporu ... Anonimni pripovedovalec je seveda avtor sam, kakršnega poznamo že iz njegovih prejšnjih del. Klub oboževalcev sicer velja za Tribusonov peto avtobiografijo, a je veliko več kot to, saj vsebuje več duhovitih domislic kot pet življenj skupaj. Očitni so vplivi Nicka Hornbyja (lestvica komadov, ki bi jih radi predvajali na svojem pogrebu), vendar je vsebinsko jedro romana popolnoma izvirno in neponovljivo – tribusonovsko.

Recenzija Bukla

Hrvaški profesor scenaristike velja za enega produktivnejših in bolj branih žanrskih pisateljev med našimi južnimi sosedi, saj je napisal že več kot 20 romanov, kratkih zgodb in najmanj pet scenarijev za filme. V slovenščini poznamo njegov Če ne bo hujšega, ki je –
podobno kot Klub oboževalcev – delno avtobiografski. S prepričljivimi iskricami in značilnim humorjem spoznamo klapo starajočih se prijateljev, rokerjev po srcu, ki se v vaški gostilni prvič resno soočijo z neozdravljivo boleznijo enega od njih, hkrati pa pridejo na dan zatrte ljubezni, napačne odločitve in drugi življenjski prebliski.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...