Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Knjigarna
8,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Sanje. Roman
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-92533-8-0
Prevod Miriam Drev

Tehnične lastnosti
mehka vezava
17,5 x 11 cm
160 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zgodba se odvije v majhnem angleškem obmorskem mestu Hardborough, ki je v letu 1959 tako rekoč odrezano od preostale Anglije. To je mesto, ki ga je povojna blaginja obšla in ga opredeljuje predvsem tisto, česar nima. Ima pa obilo prebivalcev, ki dobro opazujejo in si večinoma želijo, da nova knjigarna, ki jo je odprla Florence Green, propade. Kljub vljudnemu, vendar vztrajnemu nasprotovanju je Florence odločena, da se neustrašno spopade z vsemi tegobami, med katere sodi tako iskanje primerne ponudbe za svoje stranke kot usposabljanje desetletnega asistenta za delo v knjigarni. Knjigarna je prva knjiga Penelope Fitzgerald, ki se je uvrstila v ožji izbor za nagrado Booker.

Recenzija Bukla

Priznana britanska prozaistka (1916–2000) je v subtilnem romanu s kratkim jasnim zamahom približala življenje v majhnem obalnem mestu vzhodne Anglije, katerega nenavadni prebivalci v povojni revščini ne premorejo poguma za večje spremembe. Izjema je uporna priletna Florence Green, ki se odloči v Stari hiši odpreti knjigarno in tako mestu dodati nekaj živosti, a s tem prekriža načrte peščici gosposkih ozkosrčnežev. Prva knjiga Fitzgeraldove, ki se je uvrstila v ožji izbor za Bookerjevo nagrado.

Renate Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...