Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Knjižnica kapitana Nema

Per Olov Enquist
Knjižnica kapitana Nema
27,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Študentska založba
Zbirka Beletrina
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-242-199-1
Prevod Sara Grbović
Spremna beseda Anders Öhman

Tehnične lastnosti
trda vezava
245 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
švedsko leposlovje

Založnik o knjigi

Res je, kapitan Nemo in njegova fantastična podmornica nastopata v romanu, a zgolj kot izhod v vzporedni svet domišljije. Avtor nam namreč razgrne drugačno, nenavadano zgodbo dveh otrok, za katera se pri petih letih ugotovi, da so ju pri rojstvu zamenjali. Po dolgem pravnem boju otroka menjata družini, njuna svetova se zrušita in oba pogrešata svoje prejšnje okolje. Epilog , ki se odvija na temačnem in pustem švedskem severu, je znan že od samega začetka, a zgodba zato ni nič manj presenetljiva in napeta.

Recenzija Bukla

Znani švedski pisatelj, ki je med drugim dobil tudi prestižno knjižno nagrado Nordic, nas v napeti zgodbi popelje na sever Švedske v štirideseta leta prejšnjega stoletja. Takrat se je tam odvijala družinska drama, v katero sta bila vpletena dečka, ki so ju ob rojstvu zamenjali, potem pa čez šest let ugotovili napako in ju vrnili pravim staršem. Avtor dokumentarno osnovo prepleta s fantazijo. Mračna zgodba je polna prispodob, v njej pa brezimni pripovedovalec, ki živi v sedanjosti, poskuša razumeti, kaj se je dejansko zgodilo. 

Jure Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...