Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ko je moški peder/Ko je ženska kurba

Vedrana Rudan
Ko je moški peder/Ko je ženska kurba
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Goga
Zbirka Goga
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-6421-77-5
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Spremna beseda Barica Smole

Tehnične lastnosti
trda vezava
231 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
hrvaško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Interes hrvaške katoliške cerkve je neprestano usmerjen v žensko mednožje. To je lahko razumeti. Mladi, frustrirani samci, obsedeni s spermo, ki je ne smejo razliti niti v sanjah, razmišljajo s kurcem, ki bi ga morali imeti samo za lulanje. Bivši samci pa so potrti zaradi tega, ker jim ta služi samo za lulanje, ne zato, ker je to njihovo žrtvovanje za boga, in ne zato, ker je to božja volja. Ko stopijo skupaj nadrkani samci, ki takšni ne bi smeli biti, in samci visečih pimpkov, ki bi želeli biti kot oni drugi, čeprav je to nesmiselno, če si katoliški duhovnik, gorje pičkam. Gorje tudi tistim, ki se zavzemajo za splav, umetno oploditev, oploditev samskih, istospolno ljubezen, ljubezen brez blagoslova, kondome, pilule, nosečnostne teste …

Recenzija Bukla

Hrvaška pisateljica je tudi pri nas dobro znana po brutalnih prikazih medosebnih odnosov, o katerih se je razpisala v romanih Uho, grlo, nož, Ljubezen na zadnji pogled in Črnci v Firencah. Po nekaj letih premora se tudi v slovenščino vrača s svojim novim delom, tokrat kar z dvema romanoma v enem (vsako zgodbo lahko začnete brati iz svojega konca), v katerih spet neprizanesljivo obračunava z našim izkrivljenim pogledom na svet, ki poleg dvojne morale na vseh koncih življenja čez vse časti mladost, lepoto in prožno ter željno telo in se noče soočiti z dejstvom, da so staranje, pešanje sle ter vse bolj utrujeno ter upehano telo naravna posledica našega bivanja. Če na eni strani začne z manifestom, katere ženske so kurbe in zakaj ter nas v ženski pol zgodbe vpelje prek prvoosebne izpovedi gospe v zrelih letih, brez vnukov, z otroki, ki so že odšli od doma, ter z možem v postelji, ki je več ne privlači niti ona njega, potem se moški del začne ekvivalentno, moški junak pa je kar njen mož. Biografski elementi so torej samo stvar naključja. Literarno potovanje, iz katerega ne boste prišli nepoškodovani. 

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...