Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Kobold

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Modrijan
Zbirka Bralec
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-241-760-4
Naslov izvirnika Kobold
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Tatjana Jamnik
Urejanje Mija Longyka

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
460 g
358 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
češko leposlovje

Založnik o knjigi

Z romanom Kobold, ki se navezuje na knjigi Jaz pa vprašam, kdo to tolče in Denar od Hitlerja, je Radka Denemarková zaokrožila svojo trilogijo o srednjeevropskem 20. stoletju.
Roman je sama opredelila takole:
»Kobold (Presežki nežnosti in Presežki ljudi) je dvojni roman. Dve zgodbi v eni knjigi kakor dva naravna elementa – voda in ogenj, ki pretaljuje videno. Ali pa dve reki, ki se zlivata v en tok? To je knjiga o oblikah nepremagljive ljubezni in prefinjenega nasilja. O tem, kako človeško eksistenco vnaprej določa družina, v katero se rodimo, ali ideologija, v katero se namočimo. O družbi, ki je brezčutna navznoter, pa tudi do robov, do vseh ›šibkejših‹, senzibilnih. Tegobe likov v tej knjigi so bolezni našega časa. Vir teh tegob pa so, kot se zdi, Koboldi.«
Radka Denemarková v svojih delih brezkompromisno odpira pereče teme sodobne družbe, kot so izvori totalitarizma in različne oblike nasilja, ter raziskuje in razširja meje jezika, pa tudi romana kot literarne zvrsti. Prav s tem se čedalje jasneje zapisuje na zemljevid svetovne književnosti.

KOBOLD – beseda nemškega izvora. Škrateljc, vragec, neugnanec, gnom, stražar podzemnih zakladov. V prenesenem pomenu škrat, kreatura, monstrum.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...