Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Konje krast - MATURA 2021

Per Petterson
Konje krast - MATURA 2021
21,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Litera, Mladinska knjiga
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7056-36-5
Naslov izvirnika Ut og stjaele hester
Prevod Marija Zlatnar Moe
Spremna beseda Petra Vidali, Marija Zlatnar Moe

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 14 cm
300 g
216 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
norveško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Morda res ne neha boleti samo zato, ker smo se tako odločili, nam sporoča Norvežan Per Petterson, a odločitev vseeno pomaga, da bolečina življenja ne uniči, temveč ga razvije v nove smeri, ki si jih morda niti nismo predstavljali in za katere morda ne bomo nikoli čisto prepričani, da so nam všeč. Vendar lahko imamo, kot pripovedovalec romana Konje krast, srečo.
Roman je na Norveškem izšel leta 2003. V naslednjih petih letih je bil preveden v štirideset jezikov in je prejel vrsto nagrad, tudi znamenito Mednarodno literarno nagrado mesta Dublin. Leta 2019 je Hans Petter Moland po romanu posnel film.

Trond po nesreči, v kateri mu je pred tremi leti umrla žena, še vedno žaluje. Proda podjetje in se preseli v samotno hišo na norveško podeželje. Nekega večera sliši moškega, ki kliče svojega psa. Izkaže se, da je ta moški Lars, deček iz njegove mladosti, in tako začne podoživljati poletje leta 1948, ki sta ga z očetom zadnjič preživela skupaj. Bivala sta na planšariji ob meji s Švedsko, tam se je Trond družil z Jonom, Larsovim bratom, dokler ta po nesreči, za katero se je čutil odgovornega, ni odšel od doma. Seznanil se je še s sosedom, ki mu pripoveduje o njegovem očetu, saj je ta med vojno živel zelo skrivno življenje. Trond takrat še ne sluti, da mu oče tudi tokrat nekaj prikriva. Petterson je bil za roman nagrajen z več nagradami, tudi mednarodnimi.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...