Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Koprnenje

Natsume Soseki
Koprnenje
28,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Sanje. Roman
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-274-041-2
Naslov izvirnika Kokoro
Podnaslov izvirnika Sensei no Isho
Leto izdaje izvirnika 1914
Prevod Iztok Ilc
Urejanje Tjaša Koprivec

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 12,5 cm
340 g
288 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
japonsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Koprnenje je klasično delo japonske književnosti, najodmevnejši literarni izdelek velikana, ki hkrati velja za kanonsko delo (tudi zunaj japonske dežele). Roman se lušči iz več tkiv; osrednji motiv se vendarle naslanja na japonsko resničnost, ko je trknila ob Zahod in t. i. sodobne vplive; zunanje silnice, ki začno prebadati vsakdan, presekajo družinske odnose, kakor so tradicionalno obstajali. Roman, ki ga snuje dozorelo, o skušnjavi mišljenja prepričano mojstrsko pero, stika ekonomijo ideje in besede in občuteno razgrinja človekova temeljna (po)želenja. Koprnenje je roman, ki bralca uroči ...

Recenzija Bukla

Sōseki (1867–1916) je eden najpomembnejših, najpogosteje prevajanih in najbolj interpretiranih japonskih pisateljev, ki se s Koprnenjem iz leta 1914 prvič predstavlja slovenskim bralcem. Gre za izčiščeno, minimalistično romaneskno delo, ki ga poganja odnos med mladeničem, tudi prvoosebnim pripovedovalcem, in sensejem, starejšim Japoncem, nekakšnim učiteljem svojevrstnih nazorov in asketskega načina življenja, s katerim se mladenič nekoč po naključju sreča. Njuno poznejše druženje, prek katerega mladenič postopoma spoznava senseja in v drobcih uzira njegovo osebno zgodovino s temno skrivnostjo, bi lahko imeli za neke vrste prijateljstvo, ki gradi na detajlih in kretnjah ter redkih besedah. Ko pa se mora mladenič vrniti domov k umirajočemu očetu, mu sensej pošlje dolgo pismo, testament, v katerem se v celoti razkrije ter roman pripelje do presenetljivega konca. Kanonsko delo japonske književnosti, iz katerega veje vzhodnjaška senzibilnost.

Samo Rugelj, Bukla 77

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...