Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kozliček v mleku

Jurij Poljakov
Kozliček v mleku
28,79 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Cankarjeva založba
Zbirka Nova Evropa
Leto izdaje 2005
ISBN 961-231-472-1
Prevod Ana Brvar

Tehnične lastnosti
trda vezava
407 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
rusko leposlovje

Založnik o knjigi

Trenutno najbolj bran, prevajan in nagrajevan ruski avtor se je lotil domače literarne scene. Z grenkim humorjem se posmehuje psevdomodernizmom,  namišljenim intelektualcem in prodajalcem megle.

Recenzija Bukla

Poljakov, trenutno na vrhu med branimi, prevajanimi in nagrajevanimi ruskimi pisatelji, se je v Kozličku v mleku lotil ruske literarne scene. Skozi lik Vitka Akašina, grotesknega \"pisatelja\", ki je to postal potem, ko so ga nagnali z gradbišča in sta ga dva pijana prijatelja za stavo naredila za svetovno pomembnega literata, se posmehuje psevdomodernizmom, namišljenim intelektualcem in prodajalcem megle. Kriza vrednot, ki omogoča nastope takih pridaničev, seveda ni samo pisateljska, temveč prežema družbo v celoti. Zgodbo o psevdokonceptih in psevdohumanistih, licemerstvu in laži je Poljakov prignal do absurdne karikature in grenko-žalostne razmere obrnil v grenak, a vendarle zdravilen humor.

Eva Vrbnjak

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...