Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kronika ptiča navijalca

Haruki Murakami
Kronika ptiča navijalca
39,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-3070-3
Naslov izvirnika Nejimakidori kuronikuru
Leto izdaje izvirnika 1994
Prevod Iztok Ilc
Urejanje Darja Marinšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 16,5 cm
1.290 g
688 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
japonsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vse se začne, ko nekega dne izgine maček. Njegov lastnik, mladi Toru Okada, ga poskuša poiskati, s tem pa sproži verigo dogodkov, v katerih izgine še njegova žena. Odločen, da jo najde, drugo za drugo odkriva skrivnosti njene preteklosti in drsi vse globlje v fantazijski svet. Sprva naključni in nerazumljivi dogodki počasi spletejo labirint, v katerem mora Toru poiskati pot, ki ga bo pripeljala do resnice.

Recenzija Bukla

Vse se je začelo s tem, da je Toru Okada pustil nezanimivo službo, kar mu je svetovala tudi njegova žena Kumiko, in začel postopati doma ter razmišljati, kaj bi res rad počel v življenju. Njegovi dnevi so potekali monotono, vstajanje, branje, kuhanje, nakupovanje, pričakovanje popoldanske (kdaj pa tudi večerne) vrnitve žene iz službe, dokler ga nekega dne ni zmotil malce bizaren telefonski klic ženske, ki je od njega želela samo deset minut, v katerih bi se lahko dobro ujela. »Ujela?« je presenečen Toru Okada. A to je šele uvod v zaporedje nenavadnih in tu in tam tudi nesrečnih dogodkov, ki se začnejo vrteti v vse intenzivnejšem tempu, ko Okadi (in njegovi ženi) izgine mačka. Iskanje le-te ga privede do rahlo prismuknjene deklice v soseščini, ki je, poleg telefonskih klicev, znak za še bolj nenavadno nadaljevanje njegovega življenja. Do njega pride, ko Okadi nekega dne izgine še žena Kumiko, iskanje nje (in mačke) pa ga pelje zelo nepričakovanim ljudem in pripetljajem naproti. Od sester, ki so zmožne napovedovati prihodnost, prek vojnega veterana, ki je bil navzoč pri (dobesednem) mesarjenju v drugi svetovni vojni, do temne strani Kumikinega brata Nobura Wataya, in vse do vodnjaka, v katerem skuša Okada priti bliže sebi, nas Haruki Murakami v svojem romanu iz leta 1995, ob Kafki na obali, Norveškem gozdu in 1Q84 najbrž najbolj znanem njegovem delu, vodi v svoje prepoznavno vesolje, v katerem se tudi tokrat mešajo vzporedne resničnosti in različne stopnje zavesti. Kroniko ptiča navijalca je neposredno iz japonščine prevedel Iztok Ilc, pri čemer velja poudariti, da za razliko od angleščine, v kateri je prevod bistveno okrnjen, v slovenščino dobivamo integralno besedilo. Obvezno branje za vse, ki jih priteguje ta najbolj znani sodobni japonski avtor, in primeren roman za vse, ki si želijo vstopiti v Murakamijev pripovedni svet.

Samo Rugelj, Bukla

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...