Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Krsta po meri

Snježana Mulić
Krsta po meri
18,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Družba Piano
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6693-57-8
Naslov izvirnika Sanduk po mjeri
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Đurđa Strsoglavec
Spremna beseda Đurđa Strsoglavec

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 13,5 cm
330 g
132 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
bosansko leposlovje

Založnik o knjigi

Bosanska avtorica (1962) je bila več let urednica pri sarajevskem tedniku Dani ter novinarka pri sarajevskem tedniku Slobodna Bosna ter bosansko-hercegovski televizijski hiši Hayat. Sedaj je zaposlena kot predstavnica za stike z javnostjo pri banki BBI v Sarajevu. Njen prozni prvenec, zbirka Krsta po meri (2007), je dobila prvo nagrado založbe Naklada Zoro (Zagreb-Sarajevo) za najboljšo neobjavljeno prozno knjigo v letu 2006. Zbirka Krsta po meri prinaša 16 grenko-sladkih zgodb o majhnih stvareh, ki po navadi usodno vplivajo na življenje protagonistov – npr. serviserja, gastarbajtarja, zelenjadarja, trgovskega potnika, male baletke –, kot jih največkrat doživlja infantilni pripovedovalec. Izbira tovrstnega zornega kota (v kombinaciji z odraslim pripovedovalcem z distanco) avtorici omogoča kontrastiranje pri poetiziranju časa, ki ga je grobo in krvavo prekinil razpad skupne države.

Recenzija Bukla

Bosanska urednica, novinarka in kolumistka si je s svojim prvencem Krsta po meri pridobila prvo nagrado založbe ZORO za najboljšo neobjavljeno prozno knjigo v letu 2006. Lirična zbirka kratkih zgodb nas popelje, največkrat skozi nedolžne oči otrok, v mozaik temnih usod preprostih ljudi v Sarajevu: župnika, ki ga stiska kolar (Prstan), deklice Snežke, ki se čuti krivo za smrt učiteljice (Napol), strte matere, ki ne more preboleti hčerkine smrti (Fildžan – kamen), steklarja, ki vse življenje gradi vilo iz stekla (Steklena hiša) ... Kratke zgodbe z velikimi temami.

Daniela Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...