Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Labirint duhov

Carlos Ruiz Zafón
Labirint duhov
39,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5333-7
Naslov izvirnika El Laberinto de los Espíritus
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Veronika Rot
Urejanje Darja Marinšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
1.050 g
928 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
špansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Sklepni roman kultne Zafonove serije

Labirint duhov priznanega katalonskega pisatelja Carlosa Ruiza Zafóna je sklepni, četrti roman kultne serije Pokopališče pozabljenih knjig.

Skrivnostna Alicia je ena najboljših agentk španske tajne policije. Med opravljanjem posebne naloge naleti na redko knjigo, ki jo pripelje do knjigarnarja Daniela Sempera in Fermína. Skupaj se odpravijo po sledi dolgo zamolčanih grozodejstev iz časa Francove diktature, bralcu pa osvetlijo tudi začetek zgodbe o Pokopališču pozabljenih knjig.

Recenzija Bukla

Carlos Luiz Zafón (1964) je eden najbolj znanih sodobnih španskih pisateljev, ki je po vsem svetu zaslovel z romanom Senca vetra iz leta 2001, v katerem je uvedel Pokopališče pozabljenih knjig ter bibliofilski labirint napetih, skoraj kriminalnih družinskih in ljubezenskih zgodb, ki prehajajo v širši nacionalni španski kontekst njihove polpretekle zgodovine. Kasneje je Zafón napisal še dva romana, ki se vsebinsko navezujeta na Senco vetra, in sicer Igro angela (2008) in Ujetnika nebes (2011), vse tri pa je v slovenščino prevedla Veronika Rot (kakor tudi Zafónov mladinski roman Marina). Šest let po Ujetniku nebes je leta 2017 izšel še Labirint duhov, četrti, najobsežnejši roman iz te serije, ki ga sedaj dobivamo tudi v slovenskem prevodu. Zgodba nas tokrat spet vodi od knjigarnarja Daniela Sempera, poročenega in z majhnim otrokom (kot že pri Ujetniku nebes), h kateremu pa redka knjiga pripelje skrivnostno Alicio, eno najboljših agentk španske tajne policije, ki jo je ta našla med raziskovanjem svojega primera, saj mora kot svojo zadnjo nalogo poiskati izginulega ministra za kulturo. Tako se ekipa, ki jo tvori še Danielov prijatelj Fermín, poda na sled raziskovanja dolgo zamolčanih strahot, ki izvirajo še iz časa Francove diktature, s čimer Labirint duhov prinaša samostojno zgodbo, v katero pa so hkrati pripete tudi pripovedne niti prejšnjih treh romanov. Roman, ki ga ljubitelji Zafónove pisateljske veščine, v kateri lahko začutite tudi gotski sentiment kakega epskega romana iz devetnajstega stoletja, gotovo ne bodo mogli odložiti!

Samo Rugelj, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...