Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ladijske novice

Annie Proulx
Ladijske novice
26,70 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-241-320-0
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Prevod Katarina Mahnič
Spremna beseda Katarina Mahnič

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 13 cm
408 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Prvi slovenski prevod pisateljice Annie Proulx, tudi avtorice kratke zgodbe, po kateri je bil posnet film Gora Brokeback, prinaša s Pulitzerjem ovenčan roman izpred petnajstih let, ki je bil na prelomu tisočletja že ekraniziran s Kevinom Spaceyjem v glavni vlogi. Quoyle je 36-letni tip, ki mu gre v življenju vse narobe. Ima brezvezno službo tretjerazrednega novinarja, žena mu ves čas natika rogove, on pa je ne more nehati ljubiti in tako sprejme nase tudi to, da ves čas skrbi za njuni hčerki. Ko žena dobi, kar je zaslužila, Quoylu s strtim srcem ne preostane drugega, kot da se s hčerkama preseli na mrzli ameriško-kanadski sever, na Novo Funlandijo in tam v hiši njegovih prednikov in v neprijaznem okolju začne znova. Ko gradi svoje novo življenje in pri lokalnem tedniku piše rubriko z naslovom Ladijske novice, se sooča z lokalnimi posebneži, s svojimi notranjimi demoni, da bi na koncu morda le doumel, da je ljubezen možno užiti tudi brez objokovanja in žalosti. Plastičen prikaz sodobne ameriške družine in v detajle izrisan portret življenja na Novi Funlandiji in ustrezno začinjen s črnim humorjem, je roman Ladijske novice, eden tistih presežkov ameriške literature, ki bo všeč širokemu spektru bralstva, od tistih zahtevnejših, do tistih, ki jim je bolj pri srcu lažje branje. 

Recenzija Bukla

Prvi slovenski prevod pisateljice Annie Proulx, tudi avtorice kratke zgodbe, po kateri je bil posnet film Gora Brokeback, prinaša s Pulitzerjem ovenčan roman izpred petnajstih let, ki je bil na prelomu tisočletja že ekraniziran s Kevinom Spaceyjem v glavni vlogi. Quoyle je 36-letni tip, ki mu gre v življenju vse narobe. Ima brezvezno službo tretjerazrednega novinarja, žena mu ves čas natika rogove, on pa je ne more nehati ljubiti in tako sprejme nase tudi to, da ves čas skrbi za njuni hčerki. Ko žena dobi, kar je zaslužila, Quoylu s strtim srcem ne preostane drugega, kot da se s hčerkama preseli na mrzli ameriško-kanadski sever, na Novo Fundlandijo in tam v hiši njegovih prednikov in v neprijaznem okolju začne znova. Gradi svoje novo življenje in pri lokalnem tedniku piše rubriko z naslovom Ladijske novice. Sooča se z lokalnimi posebneži in s svojimi notranjimi demoni, da bi na koncu morda le doumel, da je ljubezen možno užiti tudi brez objokovanja in žalosti. Plastičen prikaz sodobne ameriške družine in v detajle izrisan portret življenja na Novi Fundlandiji, ustrezno začinjen s črnim humorjem, je delo Ladijske novice razvojni roman, eden tistih presežkov ameriške literature, ki bo všeč širokemu krogu bralcev, od zahtevnejših, do tistih, ki jim je bolj pri srcu lažje branje. 

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...