Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Leon Afričan

Amin Maalouf
Leon Afričan
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ebesede
Zbirka Besede
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6693-80-6
Naslov izvirnika Léon l'Africain
Leto izdaje izvirnika 1986
Prevod Mojca Schlamberger Brezar
Spremna beseda Mojca Schlamberger Brezar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16,5 cm
610 g
344 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
libanonsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Leon Afričan (1986) je Maaloufov prvi roman, ki je takoj po objavi dosegel velik uspeh in dobil nagrado francosko-arabskega prijateljstva. Je psevdozgodovinski roman o resničniosebi, arabskem geografu, rojenem v Granadi okrog leta 1488, Hasanu Al-Vazanu, imenovanem tudi Leon Afričan, ki se po padcu Granade z družino preseli v Afriko, nato odide v Kairo, potem pa ga med vračanjem z romanja v Meki zajamejo gusarji in ga kot sužnja podarijo velikemu renesančnemu papežu Leonu X, ki ga posinovi, krsti in osvobodi. Nato živi v Rimu kot geograf Janez Leon Medičejski ...

Roman Leon Afričan je pretresljiv mozaik zgodb na prehodu iz starega v novi vek, je pa hkrati tudi zgodba nas vseh, ki smo bodisi ljudje z vzhoda ali zahoda, tujci, domačini, popotniki, Afričani, Evropejci ali vse to hkrati.

Recenzija Bukla

Maaloufov (1949) romaneskni prvenec iz leta 1986 je po Samarkandu in Taniosovi pečini tretje leposlovno delo tega avtorja v slovenščini, po njegovem uspehu pa se je odločil, da se povsem posveti pisanju. Gre za razkošni psevdozgodovinski roman o resnični osebi, Hasanu Al-Vazanu, rojenem konec petnajstega stoletja, ki ga skozi različne glasnike njegove zgodbe spremljamo skozi štirideset let in poglavij (vsako poglavje obsega eno leto), in njegovem barvitem življenju od sužnja do geografa, ki se vije od Granade prek Kaira, Meke in Rima. Eksotično pretresljivi mozaik človeškega življenja.

Samo Rugelj, Bukla 77

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...