Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ljubo življenje, naj se začne :)

Staša Tajana
Ljubo življenje, naj se začne :)
19,93 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Čista pozitiva
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-93906-4-1
Leto izdaje izvirnika 2017
Spremna beseda Mojca Blažej Cirej

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 15 cm
480 g
293 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
biografije in spomini
leposlovje > leposlovni roman
leposlovje > ljubezenski roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Ljubo življenje, naj se začne, je tretji roman avtorice Staše Tajane in se rahlo navezuje na predhodnega, z naslovom Welcome aboard (Welcome aboard je že preveden v angleščino in si počasi utira pot na spletni strani Amazon). Prvi roman je naslovila Republika Skurjena guma in ga toplo priporočam vsakomur, ki se počasi spogleduje s starostjo ali, še bolje – vsem, ki živijo ali se tudi kot zaposleni, ukvarjajo s starostniki.

Staša Tajana že dve desetletji piše in objavlja tudi drugo literaturo, predvsem za otroke – pravljice, dopolnjevanke in uganke, radijske pravljice za lahko noč. Njene ure pravljic v knjižnicah so zagotovo enkratne, saj zgodbice vedno napiše šele kakšen mesec prej. Prijetna drobna plavolaska ima ogromno domišljije in veliko srce.

Ljubo življenje, naj se začne, ima, kot vse njene doslej izdane knjige za odrasle, precej avtobiografskega. Dogaja se na razkošni ladji za križarjenje, kjer si je pred leti kot zaposlena utrla novo smernico v življenju in kjer sedaj s partnerjem kot potnika redno preplešeta izjemne dopustniške dni. Še vedno ostaja odprih oči in ušes za vse, kar se na takih ladjah dogaja, in nam tako iz prve roke približa življenje potnikov in članov posadke.

Svet, za katerega kot potnica nisem nikoli bila dovolj bogata, da bi se pridružila posadki, pa nisem imela poguma. Me je pa vedno zanimalo, kako je preživeti kak mesec na plavajočem mestu. Zdaj sem končno odkrila košček tega življenja.

Jezik Staše Tajane je svež, mladosten, iskriv, poln današnjih, živih izrazov. Spoznamo težave, strahove, veselje in strasti potnikov in posadke. Nekateri potniki imajo svoje kaprice, ki jih izživljajo nad svojci in zaposlenimi. Številni člani posadke pa prihajajo iz revščine ali pa jih mučijo zgrešene življenjske odločitve, ki jih drago plačujejo, čeprav so mislili, da jim bo ladja to breme olajšala.

Rdeča nit, ki se prepleta skozi ves roman, je ljubezen, ta gonilna sila sveta. Hrepenenje, spogledljivost, varanje, ljubosumje in vroča erotika, ki požene kri po žilah. Sem ter tja tudi prava zanesljiva ljubezen. In še to je pomembno in spremlja vse, ki plujejo: na ladji nikoli nisi lačen. Hrana je božanska, za goste vsekakor. Zaposleni se morda ne bi povsem strinjali, a lačni zagotovo niso.

Recenzija Bukla

Avtorica knjige ni le strastna odkrivalka tujih dežel, ampak predvsem navdušena popotnica skozi življenje. Njenemu ostremu očesu ne uidejo niti najmanjše malenkosti, ki jih povprečni človek pogosto spregleda. Staša zna navidezno še tako nepomembnim detajlom vdahniti barvitost in imenitnost in potovanje skozi živ ljenje je zato še toliko zanimivejše. Vse te svoje darove je spretno uporabila tudi pri snovanju najnovejše knjige, ki se dogaja na luksuzni križarki, v okolju, ki je tudi sami avtorici zelo dobro poznano. Bralec to začuti že pri samem izrisu likov in njihovih dialogov, ki so sveži in še kako življenjski. Čeprav so si junaki na prvi pogled zelo različni, pa so med seboj prepleteni mnogo bolj, kot si sami želijo. Če ste željni najrazličnejših dogodivščin s križarke, začinjenih tudi s humorjem, naj se (bralno) potovanje začne!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...