Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Majhni prsti

Filip Florian
Majhni prsti
27,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Didakta
Zbirka Gostosevci
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-261-144-6
Prevod Aleš Mustar
Spremna beseda Andreja Rauch

Tehnične lastnosti
trda vezava
185 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
romunsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nezaupnica iz vrst vplivnih naslednikov komunistov ustavi arheološka izkopavanja in pokliče na pomoč in za presojo skupino petih argentinskih izvedencev za identifikacijo okostij. Ti prispejo, potrdijo tezo zgodovinarjev, se toliko družijo z arheologi, da ugotovijo, kam izginjajo mezinci z grobišča, in odpotujejo.

Vsebina knjige je vabljiva, pripovedno bogata in mitična, in čeprav si boste ob branju polomili zobe in – to je najhuje - na koncu ostali brez katastrofične katarze (tudi po tem, ko vas bo Filip Florian dodobra razkuril in vam bo opisal grozljiva dejstva o argentinskih pomorih, ki jasno implicirajo romunske), knjige ne boste odložili. Mnogi boste uživali v prvovrstni literarni drogi.

Recenzija Bukla

V romunski vasici, kjer arheologi raziskujejo najdišče rimskega kastruma, odkrijejo množično grobišče, kar v vas privabi številne novinarje, tožilce, pa tudi žrtve bivšega totalitarnega režima. Najbolj logična razlaga se namreč zdi, da je za poboj ljudi in grobišče kriva politika. In ker domačim strokovnjakom menda ne gre verjeti, na pomoč prispe na tem področju izkušena ekipa iz Argentine. Vendar pa njihova razlaga razočara vse. V vasi pa je tudi mlad arheolog Petrus (s čirom na želodcu), ki ga zanimajo vaška zgodovina in zgodbe, ki mu jih pripovedujejo vaščani: teta Paulina, ki obvlada prerokovanje in razlaganje sanj, lady Eugenia Embury, lastnica 52 mačk, z likom Marije obseden duhovnik Onufrieu idr. Zgoščena, grozljiva in hkrati poetična pripoved, ki je prepletena z ironijo lastno Vzhodnim Evropejcem. 

Majda Peklaj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...